Skoleskyderi: Teenagepige blev ramt i hovedet

Gerningsmanden ved det seneste skoleskyderi i USA var bevæbnet med både machete og brandbomber

En 17-årig pige er fortsat i livsfare, efter at hun fredag blev skudt af en bevæbnet elev på en high school i den amerikanske delstat Colorado.

I de hektiske timer efter det dramatiske skoleskyderi sagde politiet, at pigen var 15 år, og at der var to sårede, men dagen efter er der mere klarhed over forløbet.

Teenagepigen blev skudt i hovedet, da en 18-årig high school-elev bevæbnet med et gevær, masser af ammunition, en machete og tre molotovcocktails gik ind på Arapahoe High School.

Motivet for skoleskyderiet er fortsat uklart, men efterforskerne arbejder ud fra en teori om, at gerningsmanden ville hævne sig på skolens bibliotekar.

Den 18-årige brugte en af sine medbragte brandbomber på skolens bibliotek. Kort efter skød han sig selv med sit gevær, da en betjent mødte op i lokalet.

Ifølge politiet begik gerningsmanden selvmord mindre end et minut og 20 sekunder efter, at han gik ind på skolen.

Skolen har over 2200 elever og 70 klasseværelser. De mange elever søgte i sikkerhed fra skyderiet ved at låse sig inde i klasseværelserne, mens en kæmpe politiaktion blev sat i værk.

Skoleskyderiet skete dagen før årsdagen for skolemassakren i Newtown i staten Connecticut, hvor 20 børn og seks voksne blev dræbt.