Far til efterlyste Nichlas: Endelig bliver han efterlyst herhjemme

20-årige Nichlas List Jørgensen er efterlyst af Interpol og nu også af dansk politi

Ingen har hørt fra 20-årige Nichlas i tre måneder. (Privatfoto)
Ingen har hørt fra 20-årige Nichlas i tre måneder. (Privatfoto)

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms 1224 (Koster alm. SMS-takst)

- Endelig, lyder det fra Jørgen Pedersen - faderen til 20-årige Nichlas List Jørgensen, som har været forsvundet sporløst siden d. 30 september. Her var den unge mand forbi sin far for at låne en sovepose. Her fortalte sønnen, at han ville tage til Polen for at sælge stoffer og derefter tage til London for at deltage i en pokerturnering.

Derefter tog den 20-årige mand forbi en internetcafe i Roskilde centrum og siden har ingen hørt fra ham.

- Det er sindsygt frustrerende som far, at man ikke har vished for, hvad der er sket med sin søn. Og håbet om at finde ham i live svinder dag for dag, siger Jørgen Pedersen til Ekstra Bladet.

Se også: 20-årige Nichlas sporløst forsvundet

Faderen er glad for, at dansk politi nu har valgt at efterlyse sønnen, efter Nichlas List Jørgensen i sidste uge havnede på Interpols liste over forvundne personer.

- Jeg forstår ikke, at det har taget så lang tid. Jeg synes ofte, at man ser unge kvinder, der bliver meldt savnet, selvom de bare har været en tur i byen, og ikke er kommet hjem om morgenen. Nichlas har været væk i flere måneder nu, lyder det.

Hos Midt- og Vestsjællands politi, der har sagen, forklarer Richard Olsen den 'sene' efterlysning med, at politiet havde grund til at tro, at Nichlas befandt sig i udlandet.

- Han har selv fortalt sin far, at han ville tage til Polen og derefter til London. Det er også grunden til, at vi har fået den unge mand efterlyst internationalt. Men nu håber vi, at efterlysningen herhjemme bærer frugt, siger Richard Olsen til Ekstra Bladet.

Hårdt liv
20-årige Nichlas har, ifølge faderen, ikke haft et nemt liv. Som 13-årig oplevede han den tragedie, at hans mor døde i sengen ved siden af ham. Han lider af ludomani og spillelidenskaben har drevet ham ud i mindre bedragerier, hvor han via nettet har videresolgt mobiltelefoner, som han ikke havde betalt for.

- Han lider desuden af sygdommen NLD (Nonverbal Learning Disorder, red) og er svagtseende med plus syv på begge øjne. Han fungerer dårligt socialt, og kommer hurtigt i konflikt med andre mennesker. Han har ikke rigtigt noget netværk, siger Jørgen Pedersen.

Politiet har ikke mistanke til, at Nichlas har været udsat for en forbrydelse, men anmoder borgere, der har set Nichlas, eller som har hørt livstegn fra ham efter den 30. september 2013, om at rette henvendelse til politiet.

Lokalpolitiet i Roskilde kan kontaktes på tlf. 114 eller 4635 1448.

1 af 2 (Privatfoto)
2 af 2 Ingen har hørt fra 20-årige Nichlas i tre måneder. (Privatfoto)