18-årig anholdt for blodigt knivstik i S-tog

Den 18-årige mand dukkede selv op hos politiet, da det gik op for ham, at han var eftersøgt

Arkivfoto: Thomas Lekfeldt
Arkivfoto: Thomas Lekfeldt

Københavns Politi har søndag aften anholdt en 18-årig mand, som er mistænkt for at stå bag et knivoverfald i et S-tog natten til søndag.

- Vi har søgt efter ham på hans bopæl, og efter at han har hørt, at vi ledte efter ham, mødte han selv op hos politiet, fortæller central efterforskningsleder Robert Jensen.

To personer var søndag blevet anholdt i sagen, men de blev løsladt, da det stod klart, at de var uskyldige. I stedet fik politiet identificeret den 18-årige, der har anden etnisk baggrund, som mistænkt i sagen.

Leder efter en mere
Politiet leder nu efter endnu en ung mand.

- Vi har stadig en gerningsmand på fri fod, men vi har noget at arbejde videre med. Det er status lige nu, siger efterforskningslederen natten til mandag.

Tidligt i morges havde politiet dog stadig ikke anholdt den eftersøgte mand.

- Vi har en ide om, hvem han er. Men vi ved det endnu ikke med hundrede procents sikkerhed. Men mon ikke den anholdte kommer på bedre tanker nu, siger vagtchef Henrik Olesen til Ekstra Bladet.

Tavs om efterforskning
Vagtchefen ønsker overfor Ekstra Bladet ikke at fortælle, hvordan politiet fik mistanke til den nu 18-årige anholdte mand.

- Jeg vil heller ikke sige noget nærmere om, hvordan de to formodede gerningsmænd kender hinanden, siger vagtchefen.

Knivstikkeriet fandt sted natten til søndag i en stillekupé i et S-tog, da en 25-årig mand bad to larmende teenagere om at dæmpe sig.

De to angreb med kniv den 25-årige, der blev stukket én gang i venstre side af maven og efterfølgende bragt på hospitalet, hvor han måtte opereres. Offeret har dog ikke på noget tidspunkt været i livsfare.

Fanget af videoovervågning
Politiet har afhørt vidner og er i besiddelse af videoovervågning fra S-toget, som viser overfaldet.

Den 18-årige er endnu ikke blevet afhørt.

- Den 18-årige fremstilles i grundlovsforhør, men jeg kan endnu ikke sige, hvornår det sker, oplyser vagtchef Henrik Olesen til Ekstra Bladet.