Alexanders bedstemødre: - To års fængsel er for lidt for et menneskeliv

To års fængsel for at have påkørt og dræbt Alexander Pedersen er slet ikke nok, mener drengens to bedstemødre

Alexander Pedersen blev 13 år gammel (Privatfoto)
Alexander Pedersen blev 13 år gammel (Privatfoto)

Selvom to år for uagtsomt manddrab og spritkørsel er en hård straf set i forhold til andre, så var det ikke spor af glæde, man kunne se hos 13-årige Alexander Pedersens to bedstemødre i dag.

Se også: Dræbte 13-årige Alexander: I dag falder dommen

– To år er jo alt for lidt, når man tænker på, at det ikke er første gang, han bliver taget for spritkørsel. Den her gang endte det med, at han dræbte en dreng, og jeg synes virkelig, at det er forfærdeligt, at det skal gå så vidt, siger Margit Erdmann, der er bonusfarmor til Alexander Pedersen.

En måned i helvede
De to bedstemødre forklarer, at det ikke kun føles, som om de har mistet et kært familiemedlem. Spritbilisten har ødelagt hele familien.

– Den sidste måned har været et helvede. Min datter og svigersøn arbejder ikke, og vi har børnebørn, som ikke kan forstå det. Vi to hænger kun sammen, fordi der skal være nogen, der får hverdagen til at gå, siger mormoderen Alice Pedersen til Ekstra Bladet.

Se også: Politiet: Meld en misbruger

Det var netop Alice Pedersen, som Alexander Pedersen den 18. november var på vej hen til på sin cykel. Han skulle spise aftensmad hos hende sammen med familien, som de så ofte havde gjort før. Familien ses stadig meget.

– Vi ses stadig meget, og så skiftes vi til at være hos Cecilie, der er Alexanders mor, så hun ikke er alene, siger mormoderen.