Narko-smuglere i skuddrama: Nu vil anklager have deres Rolex ure

Dødsduel med politiet i Aalbæk Havn: Anklagemyndigheden kræver fem tiltalte narkogangstere udvist

Den 48-årige dræbte storsmugler køres bort efter skuddramaet påAalbæk Havn. Nu er der rejst tiltale mod hans fem kammerater. De skal både udvises af landet og af med deres dyre Rolex ure, mener anklagemyndigheden.(Arkivfoto: Rene Schütze)
Den 48-årige dræbte storsmugler køres bort efter skuddramaet påAalbæk Havn. Nu er der rejst tiltale mod hans fem kammerater. De skal både udvises af landet og af med deres dyre Rolex ure, mener anklagemyndigheden.(Arkivfoto: Rene Schütze)

Fem tiltalte narko-smuglere risikerer både langvarige fængselsstraffe og udvisning fra Danmark, hvis de bliver dømt for at have smuglet 260 kilo hash til Danmark.

Samtidig vil anklagemyndigheden have fingrene i to af smuglernes dyre Rolex ure til henholdsvis 120.000 kroner og 67.000 kroner. På den måde kan de bidrage lidt til den danske statskasse i forbindelse med retssagen mod dem.

Det fremgår af anklageskriftet mod de fem nordmænd, som Ekstra Bladet netop har fået aktindsigt i.

Smuglersagen fik en både blodig og tragisk afslutning på havnen i Aalbæk den 6. januar i år. Her ventede politiets særlige aktionsstyrke på smuglerne, som skulle til at fragte de 260 kilo hash til Norge.

En af smuglerne åbnede ild mod politiet og sårede en politimand alvorligt i lysken. Smugleren blev herefter dræbt af flere skud i brystet og hovedet.Frømænd afsøger havnen efter smuglerdramaet. (Arkivfoto: Rene Schütze)
Frømænd afsøger havnen efter smuglerdramaet. (Arkivfoto: Rene Schütze)


I følge anklageskriftet deltog alle fem mænd - sammen med den nu afdøde smugler - i indsmuglingen af hashen til Danmark. De var også alle med i forsøget på at få hashen fragtet til Norge i den lille båd, som skulle have sejlet narkoen fra Aalbæk til Norge.

Af anklageskriftet fremgår det, at der var tale om et større forhandlernet og at narkosmuglerne brugte forskellige mobiltelefoner med taletidskort, som blev tanket op i både Sverige og Norge.

Ulovlig kontakt i arresten
Kun H.H.A og A.B.H var på havnen i Aalbæk sammen med den nu dræbte smugler, som ankom med motorbåden. De to blev anholdt under politiaktionen.

Først flere måneder senere lykkedes det politiet af finde og anholde de tre øvrige nordmænd. De har siden siddet fængslet i forskellige arresthuse i Danmark.

I følge anklageskriftet har tre af mændene under deres varetægtsfængsling ulovligt forsøgt at få kontakt med hinanden med mobiltelefoner.

Retssagen mod nordmændene begynder den 6. januar ved retten i Hjørring - altså på årsdagen for det blodige drama.

Afsat seks retsdage
- Der er afsat i alt seks retsdage. Jeg forventer, at der falder dom i sagen den 14. februar næste år, siger anklager Mette Bendix til Ekstra Bladet.

Mette Grith Stage, der er forsvarsadvokat for den ene af de tiltalte, T.B., oplyser til Ekstra Bladet, at hendes klient nægter sig skyldig i tiltalen.

- Jeg kan dårligt sige så meget andet end, at han nægter sig skyldig. Han blev jo ikke anholdt på gerningsstedet, som nogle af de øvrige tiltalte.Anholdelsen skete først senere, hvorefter min klient blev udleveret til Danmark, siger Mette Grith Stage.

Det er uvist, hvordan de øvrige tiltalte stiller sig til tiltalen.

Betjenten, der skød og dræbte den 48-årige smugler begik ikke noget kritisabelt, har Den Uafhængige Politiklagemyndighed fornylig afgjort.