20 dages fængsel efter baby blev trafikdræbt

28-årig polsk mand kunne ifølge dommer ikke gøres ansvarlig for spædbarns død efter hasarderet overhaling

Det tragiske tab af den 10 måneder gamle Nicoline i en trafikulykke i februar i år blev i dag vekslet til en mild dom ved Retten i Holstebro.

Her blev en 28-årig polsk mand idømt 20 dages fængsel og en bøde på 9.500 kroner.

Den 22-årige mor, der i februar i år med sin lille datter på kun 10 måneder, blev frontalt påkørt af tre polske mænd på en landevej mellem Hanstholm og Thisted, fik i formiddag rekonstrueret sin rædselsoplevelse.

Se også: Dødsulykken ved Hanstholm: Polak fortsat i livsfare

Den 28-årige mand kørte sammen med en 24-årig landsmand frontalt ind i den 22-årige kvinde og hendes lille spædbarn, da de to polakker var i færd med at foretage en hasarderet overhaling. Den 10 måneder gamle pige blev umiddelbart efter ulykken, der skete en søndag aften i februar i år, i en lægehelikopter fløjet til behandling for sine kvæstelser.

Se også: Spædbarn har mistet livet efter ulykke

Dagen efter, mandag aften, blev pigen erklæret død på Aalborg Universitetshospital. Den 24-årige mand, som førte bilen med de to polakker, døde på ulykkesstedet af sine kvæstelser, mens den 22-årige mor og den nu dømte 28-årige mand overlevede.

Se også: Sådan skete ulykken

Moren fik alvorlige kvæstelser på begge sine ben, og den 28-årige polak svævede i flere dage mellem liv og død.

Det fremgik af dagens retsmøde, at den 22-årige mor havde siddet og sunget for sin datter, da de blev frontalt påkørt af polakkerne. De to polakker kørte mindst 110 kilometer i timen på en vej, hvor den tilladte hastighed var 80 kilometer i timen.