Dommen er faldet: De stak ild til min hustru

Tre personer ef dømt i uhyggelig sag om mordbrand

(Privatfoto)
(Privatfoto)

En 30-årig kvinde har tirsdag eftermiddag modtaget sin dom i en uhyggelig mordbrandsag fra Greve, hvor en 26-årig kvinde blev brændt ihjel. Kvinden har fået livsvarigt fængsel og udvises af Danmark, mens hendes 19-årige nevø og hans 17-årige ven straffes med henholdsvis 10 og syv års fængsel for medvirken til drabet.

Alle tre ankede til frifindelse på stedet

- For mig gør det ingen forskel, om de tre har modtaget deres dom i dag eller ej. For mit liv er ødelagt uanset hvad. Men jeg er glad for, at dommen er så hård, så det afskrækker andre fra at slå uskyldige mennesker ihjel, siger han til Ekstra Bladet.

Se også: Mordtiltalt: Anede ikke, hvad der foregik

Det uhyggelige mord, som skete i september sidste år, er blevet beskrevet som et jalouxi-drab. Den 30-årige Faruk Rooma Alam havde haft et forhold til Mashal Ghafouri, der var gift med afdøde Nilab Shahk, og var stadig forelsket i ham.

Enkemanden fortæller, at sagen har ødelagt hans liv på flere måder. Han var ikke tilstede under domsafsigelsen i retten i Holbæk i dag, da han har oplevet at få trusler fra gerningsmændenes familie.

- Politiet sagde, det var bedst, hvis jeg ikke var der, lyder det.

Se også: Mordtiltalt om faster: Hele hendes forklaring er pis og papir

Rygter om skyld
Der er gået et år og nogle måneder siden hans kone på bestialsk vis blev dræbt i parrets lejlighed. Den 26-årige kvinde blev slået - formentlig med en kødhammer, før hun blev overhældt med benzin og antændt.

- Det har været helt forfærdeligt. Jeg er helt psykisk nede. Jeg har mistet min kone, og hendes familie tror, at jeg har haft noget med hendes død at gøre. Men det har retten heldigvis slået fast, at det har jeg ikke.

28-årige Mashal Ghafouri, der i dag arbejder som IT-konsulent i et privat firma, hentyder til, at gerningskvinden, som sammen med sin nevø og hans ven er blevet dømt for drabet, i retten har fortalt, at det var ægtemanden selv, der havde planlagt mordet, så han kunne slippe af med sin hustru og hæve forsikringspengene.

Se også: Tiltalt for mordbrand skyder skylden på offers mand

- Der er så mange rygter i gang og min kones familie sidder rundt omkring i verden og læser de danske netaviser ved hjælp af google translate. Så selv om der ingen beviser er for, at jeg skulle have planlagt Nilabs død, så tror de stadig på det, siger han til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Jeg kan godt forstå, det er ubeskrivelig hårdt for dem, at de har mistet hende. Men det nytter ikke at give mig skylden. Og jeg har jo også mistet min kone.

Se også: Tiltalt i mordbrand: Jeg er gift med offerets mand

Smuk prinsesse
Mashal Ghafouri, der har afghanske rødder, blev gift med kusinen Nilab Shahko i juni 2012. De nåede at have tre måneder sammen som ægtefolk.

- Hun fortjente bare ikke sådan en skæbne. Hun var en virkelig sød og smuk person. Hjælpsom og fornuftig. Hun var bare en prinsesse, siger enkemanden.

Skæbnesvangert forhold
På trods af at domstolene helt har renset ham for at have noget at gøre med drabet. Så kan han alligevel ikke slippe følelsen af skyld

- Jeg føler mig skyldig. Havde jeg ikke haft et forhold til 'Rooma' (den 30-årige kvinde red.) før i tiden - så var det jo slet ikke sket, siger han og forklarer nærmere om den relation, han har haft til gerningskvinden.

- Vi har aldrig været kærester - altså på den måde, at vi gik ud sammen og den slags. Vi havde et forhold i 2010 og noget af 2011. Så stoppede vi forholdet, men havde stadig kontakt via sms og telefonsamtaler. Da jeg skulle giftes sagde jeg, at vi helt skulle stoppe med at tale sammen.

Men eks-elskerinden havde tilsyneladende ikke opgivet kærligheden til Mashal Ghafouri.

- Jeg tror, hun elskede mig på et tidspunkt. Men jeg tror også, det blev mere en kamp for hende. Hvis hun nogensinde har elsket mig, ville hun jo ikke ødelægge mit liv på den måde. Hendes eneste motiv var at vinde kampen, tror jeg.

Hjalp efter indbrud
På trods af at samtalerne skulle være stoppet helt mellem Mashal Ghafouri og Faruk Rooma Alam, så fik et indbrud i Mashal og Nilabs lejlighed, hvor der blev stjålet guld for 150.000 kroner, dem til at genoptage kontakten.

- Det var alt det guld, som skulle bruge til brylluppet, så det var jo en katastrofe. 'Rooma' sagde, at hun havde en mistanke om, hvem der havde gjort det. Så blev jeg jo selvfølgelig interesseret. Jeg troede, det var fordi vi var venner, at hun ville hjælpe mig. Men jeg kan se i dag, at hun bare misbrugte min tillid.