35-årig mor indlagt efter drab på søn

Dybt ulykkelig Aalborg-kvinde forsøgte selvmord efter at have kvalt fire-årig søn

Den 35-årige LB og hendes øjesten, R på fire år, boede sammen i denne lejlighed i en boligkarré i det centrale Aalborg. Politiets teknikere har plomberet lejligheden efter fundet af drengens lig. (Foto: René Schütze)
Den 35-årige LB og hendes øjesten, R på fire år, boede sammen i denne lejlighed i en boligkarré i det centrale Aalborg. Politiets teknikere har plomberet lejligheden efter fundet af drengens lig. (Foto: René Schütze)

Den 35-årige LB, der i morges henvendte sig på Aalborg politigård og fortalte, at hun havde kvalt sin fire-årige søn, har dagen igennem været indlagt på sygehuset i Aalborg efter at have indtaget en stor dosis Panodil-piller.

Kvinden var derfor ikke selv til stede, da hun i eftermiddags blev fremstillet i et kort grundlovsforhør ved byretten i Aalborg. Retsmødet var overstået på lidt over en halv time.

Her kunne hendes forsvarer oplyse, at hun har tilstået drabet.

- Der er tale om en ualmindelig trist kulmination på en langvarig og udmarvende samlivssag mellem min klient og drengens far, siger forsvareren, Uffe Bro, Løgstør.

Related contentSe også: Politi: Aalborg-mor har kvalt lille søn

Den 35-årige har boet alene med sønnen i en lejlighed i en boligkarré i selve Aalborg. Hun er ansat i hospitalsvæsnet og har ikke andre børn. Drengens far bor i København. Stort set siden drengens fødsel i 2009 har der verseret en bitter forældrestrid ved statsforvaltningen om drengen, oplyser advokat Uffe Bro til Ekstra Bladet.

Kvalt mandag eftermiddag
I følge politiets undersøgelser, blev drengen Rasmus kvalt allerede mandag eftermiddag mellem kl. 16 og 17 - ikke tidligt tirsdag morgen som tidligere oplyst. Den politipatrulje, der blev sendt ud til kvindens lejlighed, fandt liget af den fire-årige på en sofa, hvor han var dækket af et tæppe.

Som følge af, at kvinden ikke kunne afhøres i retten, besluttede dommer Kristina Hauerslev at nedlægge forbud mod gengivelse af den forklaring, hun har afgivet til politiet. Her har hun detaljeret fortalt om selve drabet og baggrunden for det.

Dommeren besluttede at varetægtsfængsle den 35-årige i foreløbig 14 dage. På grund af hendes mentale tilstand og selvmordsforsøget skal fængslingen foregå i surrogat på en lukket psykiatrisk afdeling.

Når kvindens tilstand tillader det, skal hun hurtigst muligt fremstilles i et nyt retsmøde.

1 af 2 En ulykkelig Aalborg-kvinde har tilstået at have kvalt sin fire-årig søn, Rasmus. (Privatfoto)
2 af 2 Den 35-årige LB og hendes øjesten, R på fire år, boede sammen i denne lejlighed i en boligkarré i det centrale Aalborg. Politiets teknikere har plomberet lejligheden efter fundet af drengens lig. (Foto: René Schütze)