Verdensberømt togrøver døde i morges

Ronnie Biggs sov ind i en alder af 84 år

Ronnie Biggs døde onsdag morgen efter flere års svær sygdom. (Arkivfoto: Polfoto)
Ronnie Biggs døde onsdag morgen efter flere års svær sygdom. (Arkivfoto: Polfoto)

Verdens mest berømte togrøver, englænderen Ronnie Biggs, er død i en alder af 84 år. Det skriver Daily Mail.

Biggs sov ind i sit hjem i det nordlige London. Han var en af hjernerne bag 'Det store togrøveri' i 1963, hvor røverne stak af med, hvad der svarer til 400 millioner kroner i dag.Ronnie Biggs var en af hjernerne bag togrøveriet, som vakte opsigt i store dele af verden. (Foto:AP)
Ronnie Biggs var en af hjernerne bag togrøveriet, som vakte opsigt i store dele af verden. (Foto:AP)


Biggs døde mindre end 24 timer før BBC i aften sender et stort anlagt TV drama om togrøveriet, der er skrevet både bøger og lavet film om.

Ronnie Biggs blev sidst set i marts, da han deltog i begravelsen af en anden af røverne, Bruce Reynolds, som af mange betragtes som hovedmanden bag togrøveriet. Biggs gav de mange fotografer ved begravelsen 'fingeren.'

Tolv røvere i aktion
I alt tolv røvere deltog i kuppet og de fik over 300 års fængsel til sammen.

Røverne overfaldt den 8. august 1963 nattoget mellem Glasgow og Euston. Der var tale om et posttog med masser af penge. Alle røverne blev senere fanget eller meldte sig selv. Biggs flygtede dog til udlandet og var på flugt i 36 år før han frivilligt vendte tilbage til England i 2001, hvor han omgående blev anholdt. Han blev løsladt i 2009, skriver Daily Mail.Biggs vendte i 2001 tilbage til England efter 36 års flugt. (Foto:AP)
Biggs vendte i 2001 tilbage til England efter 36 års flugt. (Foto:AP)


Biggs flygtede i første omgang til Paris, hvor han ændrede udseende gennem en plastikoperation. Herefter tog han til Austrailien, men måtte flygte, da han var tæt på at blive udvist til England.

Levede i sus og dus
Den populære togrøver og verdensmand drog til Brasilien, hvor han levede et liv i sus og dus. I adskillige interviews gjorde han totalt grin med det engelske politi. Men som tiden gik, slap pengene op og længslen efter sit hjemland voksede.I bedste Olsen Bande stil fuskede røverne med togsignalerne, så lokoføreren var nødt til at stoppe. (Foto:AP)
I bedste Olsen Bande stil fuskede røverne med togsignalerne, så lokoføreren var nødt til at stoppe. (Foto:AP)


Mange englændere var efter røveriet delte i deres opfattelse af røverbanden. Nogle betragtede dem som helte på grund af den efter datidens forhold helt usædvanligt grundige planlægning. Andre mente, at røverne havde optrådt alt for voldeligt under røveriet.

Biggs selv sagde for nogen tid siden, at der var ting, som han havde fortrudt i forhold til togrøveriet.

1 af 2 Ronnie Biggs var en af hjernerne bag togrøveriet i England, dervakte opsigt i store dele af verden. (Foto: AP)
2 af 2 Ronnie Biggs døde onsdag morgen efter flere års svær sygdom. (Arkivfoto: Polfoto)