Far til dræbte Rasmus: Vi var i Tivoli i weekenden

Den ulykkelige far til nu afdøde Rasmus på fire år fortæller, at han i weekenden hyggede sig med sin søn

Her ses Carsten sammen med sin søn Rasmus. (Foto: Privatfoto)
Her ses Carsten sammen med sin søn Rasmus. (Foto: Privatfoto)

Faren til den fire-årige Rasmus, som i mandags blev kvalt ihjel af sin mor, står nu frem.

Han fortæller til Ekstra Bladet, at han sidst så sin søn i weekenden, hvor Rasmus var på besøg i København fra Aalborg, hvor den lille dreng boede med sin mor til hverdag.

- Vi var i svømmehallen og i Tivoli. Vi havde en alle tiders weekend sammen, fortæller faren Carsten, som ikke ønsker at få sit efternavn frem.

Han arbejder som socialpædagog i København.

Se også: 35-årig mor indlagt efter drab på søn

Ødelagt
Carsten og den 35-årige mor, LD, gik fra hinanden, da Rasmus var otte måneder gammel. Siden har de ligget i en bitter strid om retten til samvær med sønnen.

Nu sidder Carsten tilbage i hovedstaden, hvor han modtager akut krisehjælp.

- Jeg er en ødelagt mand. Jeg ved, jeg har været en god far, men det gjorde ondt, da jeg aflevere ham i søndags. Det, at jeg i det hele taget afleverede ham til hans mor, er egentlig det værste lige nu, siger han, og tilføjer:

- Jeg forgudede den lille dreng. Han var toppen af mit liv.

Se også: Nabo til kvalt fireårig: Det kommer som et chok

Eneste nære familiemedlem
Morens advokat Uffe Bro har bekræftet, at parret lå i konflikt om samvær med Rasmus.

- Stort set siden drengens fødsel har min klient og drengens far haft en uforsonlig forældrestrid kørende, har advokaten udtalt til Ekstra Bladet.

Tragedien stod klart tirsdag morgen, da moren indfandt sig hos politiet i Aalborg, hvor hun fortalte, at hun havde kvalt sin søn.

Politiet har fastslået, at kvælningen fandt sted mandag mellem klokken 16 og 17. Dermed står det klart, at moderen var alene med sin afdøde søn i 15 timer.

Moren blev ved et retsmøde tirsdag varetægtsfængslet i to uger i surrogat, fordi hun ikke selv var i stand til at møde op. Det var hun i dag, hvor hun afgav forklaring bag lukkede døre.

- Jeg har verdens bedste kæreste og en dejlig papdatter, men Rasmus var mit eneste nære familiemedlem. Jeg har søgt hjælp hos krisepsykologer, for jeg ved ikke, hvordan jeg skal klare det her, siger Carsten til Ekstra Bladet.