Mand stukket ned i S-tog: Knivstikker påstår selvforsvar

Retssagen mod 18-årig mand starter - og afgøres også - i dag. Den 18-årige er tiltalt for at have stukket en 30-årig mand ned i forbindelse med et skænderi i et S-tog

Der bliver torsdag sat punktum for en seks måneder gammel voldssag, hvor en 30-årig mand blev stukket ned i et S-tog mellem Greve og Hundige.

En 18-årig mand er tiltalt i sagen, hvor fire mænd oprindeligt meldte sig selv. De tre blev dog løsladt uden en voldssigtelse, fordi videoovervågning viste, at 'overfaldet' skete i selvforsvar.

Se også: Ville stoppe chikane i S-tog: 30-årig stukket med kniv

- Det er tydeligt på at se på videoen, at den forurettede selv starter. Han farer op og begynder at tæske løs på de fire mænd, der sidder i kupeen, fortæller forsvarsadvokat Hugo Steinmetz.

Han er forsvarer for den 18-årige samt to af de øvrige, som fortsat er sigtet for forstyrrelse af den offentlige orden.

Den 18-årig, der er beskyttet af et navneforbud, er tiltalt for vold af særlig rå og brutal karakter, fordi han menes at være den, der førte kniven. Den 30-årige blev blandt andet stukket i ryggen.

Se også: S-togsoverfald: Det var selvforsvar

Selv erkender den unge tiltalte at have været en del af tumulten i S-toget 2. juni, men påstår, at han handlede ene og alene i selvforsvar.

Han nægter desuden, ifølge forsvareren, at have haft en kniv på sig, men erkender at have haft sit ur i den ene hånd og nægter ikke, at det kan have givet den 30-årige skader på ryggen. Den anden hånd havde den 18-årige mand i gips og slynge.

Videoovervågningen viser, ifølge Hugo Steinmetz, at den 18-årige har noget i hånden, men dagens retsmøde skal blandt andet være med til at fastslå, om der er tale om en kniv eller et ur, som han selv påstår.

Se også: Tæskehold i S-toget: Ja, jeg blander mig ikke

- Det er en meget spændende sag, der handler om, hvad det er i orden og nødvendigt at gøre i en nødværgesituation. Det giver sig selv, at hvis du får en lussing, må du ikke skyde personen, der gjorde det, siger Hugo Steinmetz, der dog mener, at det 30-årige offer også burde have en voldsdom.

Dommen falder ifølge planen senere torsdag.

1 af 2 Den 30-årige mands skader efter overfaldet. (Privatfoto/Ekstra Bladet)
2 af 2