Jeg skulle fejre juleaften med min søn

Far skulle have holdt jul med fireårige dræbte Rasmus: Han har i årevis kæmpet med moderen om samvær

Rasmus med sin far. Foto: Privat
Rasmus med sin far. Foto: Privat

En 35-årig mor fra Aalborg slog i mandags sin 4-årige søn Rasmus ihjel. Ugen før den skæbnesvangre handling, havde hun fået udsigt til at skulle holde juleaften uden sin søn.

Carsten, der er far til den fireårige dreng, fortæller om den store tragedie, der har ramt ham:

- Det var nok dråben, der fik bægeret til at flyde over for hende, siger han om morens motiv.

Insisterede på samarbejde
I sidste uge fik parret på et møde med deres advokater at vide, at Rasmus kunne være hos sin far juleaften. En afgørelse som gik moderens vilje imod.

Forud var gået en kamp på to-tre år mellem forældrene om farens ret til bare at se sin søn. Carsten har adskillige gange uden held har forsøgt at råbe myndighederne op for at gøre opmærksom på hendes alvorlige problemer.

Vagthund Så er min dejlige dreng blevet slået ihjel

Men Statsforvaltningen, der behandler samkvemssagerne, insisterede, ifølge Carsten, til stor frustration på, at forældrene skulle samarbejde om at finde en løsning.

Så sent som i mandag, altså samme dag som Rasmus blev dræbt, sendte Carsten en email, Ekstra Bladet er i besiddelse af, til en sagsbehandler. Efter Rasmus’ død har Carsten også skrevet til Statsforvaltningen.

’Ja så er min dejlige dreng blevet slået ihjel af sin mor...’

’Jeg har gjort alt for min dreng og mere til... kunne I ikke bare have hjulpet og stolet på mig, og bare een gang have set på hans mor,’ lyder det i Carstens mail.

Ingen kommentarer
Rasmus’ far ønsker ikke sit efternavn frem. Ekstra Bladet kender hans fulde identitet, men ligesom med moderens foto har vi anonymiseret billedet af faren.

Ekstra Bladet har været i telefonisk kontakt med Statsforvaltningen, der dog ikke ønsker at kommentere sagen.

- Statsforvaltningen er bekendt med, hvad der er sket, og det er dybt tragisk for familien. Vi kan ikke kommentere den konkrete sag, men som det fremgår af medierne, har Statsforvaltningen blandt andet så sent som i sidste uge holdt møde med begge forældre og deres advokater, lyder det i en mail.

Læs meget mere om sagen i Ekstra Bladet eller på EKSTRA torsdag:

Vagthund Så er min dejlige dreng blevet slået ihjel

- Moren: Han skulle ikke have min søn

- Børns Vilkår: Systemet ofrer børnene

- Børnehaven: Vi siger det ikke til de små