18-årig frifundet for knivoverfald i S-tog

Retten fandt det ikke bevist, at 18-årig stak 30-årig mand med kniv

Retten i Roskilde fandt det ikke bevist, at de skader 30-årig mand fik i S-tog 2. juni skyldtes knivstik. 18-årig mand er derfor blevet frifundet. (Foto: Kenneth Meyer)
Retten i Roskilde fandt det ikke bevist, at de skader 30-årig mand fik i S-tog 2. juni skyldtes knivstik. 18-årig mand er derfor blevet frifundet. (Foto: Kenneth Meyer)

En 18-årig mand er i dag ved Retten i Roskilde blevet frifundet efter at have været tiltalt for at have knivstukket en 30-årig mand i et S-tog 2. juni i år.

Den 18-årige var tiltalt for sammen med tre andre at have overfaldet den 30-årige i et S-tog mellem Greve og Hundige. I forbindelse med overfaldet skulle den 18-årige have stukket den 30-årige mindst én gang i ryggen med en kniv.

Se også: Ville stoppe chikane i S-tog: 30-årig stukket med kniv

Retten fandt mente dog ikke, at der var tilstrækkelige beviser, der pegede på, at der blev benyttet en kniv. Da videomaterialet samtidig viste, at den 30-årige startede med at angribe de fire unge mænd, blev den 18-årige frifundet fuldstændig.

Den 18-åriges forsvarer var derfor lettet over dommen.

- Jeg er meget tilfreds, det må man sige. Det var et strålende resultat, der kom ud af det, siger forsvarsadvokaten Hugo Steinmetz til Ekstra Bladet.

Se også: Mand stukket ned i S-tog: Knivstikker påstår selvforsvar

Han mener, at hans klient aldrig burde have været sigtet i sagen.

- Det har været pinefuldt at være vidne til, at de fremstiller fire unge mennesker og begærer dem varetægtsfængslet, når man har en video, der viser, at det eneste de gør, er at forsvare sig mod et angreb. Og så får de endda den ene varetægtsfængslet, siger han.

Gennem hele sagen har den 18-årige og hans tre venner erkendt at have været involveret i slagsmålet, men de har hele tiden fastholdt, at den 30-årige startede. Optøjerne skulle efter sigende være startet, da den 30-årige følte sig provokeret af at de fire unge havde generet en medpassager med tilråb og ved at kaste ting efter ham.

Undervejs i slagsmålet væltede den 30-årige ned i nogle cykler, som muligvis kan have forårsaget mandens skader på ryggen, som retten altså ikke mente beviseligt var udført med kniv.

Den nu frifundne 18-årige har blandt andet selv forklaret i retten, at et ur kan have været skyld i sårene på mandens ryg.

Anklagemyndigheden har nu 14 dage til at beslutte, om man vil anke kendelsen.