Øksemorder kysser koranen efter dom

Britiske islamister, som dræbte ung soldat i maj, er kendt skyldige i London

Michael Adebolajo ses her umiddelbart efter drabet med den blodige økse i hånden. Til højre Michael Adebowale. (Foto: AP/Metropolitan Police)
Michael Adebolajo ses her umiddelbart efter drabet med den blodige økse i hånden. Til højre Michael Adebowale. (Foto: AP/Metropolitan Police)

Den britiske øksemorder Michael Adebolajo, 29, kyssede koranen, da han blev ført tilbage til sin celle efter torsdag at være kendt skyldig i drab ved en domstol i London.

Sammen med en anden rabiat islamist, Michael Adebowale, 22, slagtede Adebolajo i maj i år en ung soldat på åben gade i bydelen Woolwich.

Se også: Tiltalt for drab: 'Jeg er Allahs soldat'

Stadig med den blodige kødøkse i hånden kom han derefter med rablende erklæringer over en tilfældig forbipasserende, der optog det hele på sin mobiltelefon, mens den døde soldat lå blødende på gaden nær ved.

Øje for øje
- Det er øje for øje og tand for tand, siger Adebolajo på videoen, der blev spillet i retten under den lange retssag i London.

Se også: Nu starter retssagen: Frygter rascisme-optøjer

Under sagen indrømmede de to mænd, at de først havde kørt 25-årige Lee Rigby ned med en bil, og derefter dræbt ham med stik og hug fra kniv og kødøkse.

Tilfældigt offer
De dømte fortalte, at der var tale om et helt tilfældigt offer, der skulle dræbes som hævn for den britiske krigsindsats i muslimske lande.

Se også: London-drabsmand har tidligere været terror-anholdt

- Han var den første soldat, vi fik øje på, sagde Adebolajo under en politiafhøring, der blev afspillet i retten.

Familien i gråd
Lee Rigby, far til en lille dreng og veteran fra Afghanistan, blev dræbt lige udenfor sin kaserne i den sydlige del af den britiske hovedstad.

Se også: Machete-dræbt soldat efterlader toårig søn

Efter dommen torsdag oplæste politiet en erklæring fra den unge soldats familie, der stod grædende udenfor retten.

- Vi er tilfredse med, at retfærdigheden er sket fyldest, men desværre skaffer det os ikke Lee tilbage, lyder det fra familien.

Strafudmålingen over de to dømte islamister og øksemordere sker først efter nytår.

1 af 3 Michael Adebolajo, 29, viste ingen anger under retssagen, hvor han nu er kendt skyldig. (Foto: AP/Metropolitan Police)
2 af 3 Lee Rigby, 25, far, trommeslager og Afghanistan-veteran. Han blev et helt tilfældigt offer. (Foto: AP)
3 af 3 Michael Adebolajo ses her umiddelbart efter drabet med den blodige økse i hånden. Til højre Michael Adebowale. (Foto: AP/Metropolitan Police)