Deres spæde datter trafikdræbt: Vi vil have et nyt barn

LYS I MØRKET: Parret, der mistede 10 måneder gamle Nicoline efter vanvidskørsel, glæder sig over, at de kan få flere børn

Nicoline sammen med sin mor og far til babysvømning. Foto: Privat
Nicoline sammen med sin mor og far til babysvømning. Foto: Privat

Dagen efter, at personalet på Aalborg Universitetshospital den 25 februar i år havde slukket for deres datters respirator, beseglede den lille piges forældre deres kærlighed til hinanden. Forlovelsen 26. februar i år blev således det første bevis på, at Helene Kristensen og Kasper Krogsgaard ikke ville lade tabet af deres lille perle skille dem ad og formørke deres fremtid.

Nu har forældrene fået endnu en væsentlig grund til at holde sammen og fastholde troen på, at fremtiden godt kan byde på lyse sider, selv om sorgen over Nicolines død aldrig forsvinder.

Se også: Far forarget over rettergangsfejl: De krænker mit døde barn

- Helene har nu været igennem de mest omfattende operationer, og vi har fornylig fået at vide, at vi godt kan få børn igen, fortæller Kasper Krogsgaard til Ekstra Bladet.

Den 30-årige thybo svarer herefter bekræftende på det efterfølgende, oplagte spørgsmål om, hvorvidt parret så vil have flere børn.

- Nu skal vi lige have overstået julen og nytåret, men derefter vil vi da forsøge, siger han og tilføjer, at Helenes méngrad endnu ikke har kunnet gøres op. Især hendes ben blev hårdt kvæstede efter ulykken, og hun har stadig behov for krykker ind i mellem.

Et mirakel
Parret har været kærester i fire år og bor sammen i Thisted. Helene kommer formentlig ikke til at kunne klare et fuldtidsjob igen, mens Kasper klarer sit arbejde på en glasfiberfabrik uden problemer.

- Sorgen og savnet forsvinder aldrig. Det er ligesom, at vi mangler noget hele tiden. Men gode venner og familie har indtil videre hjulpet os frem til, hvor vi er nu.

Se også: 20 dages fængsel efter trafikdrab på baby

- Er der andre lys i mørket?

- Ja, det er der helt klart. Med alle de skader, Helene fik, er det et mirakel, at vi kan få børn igen, og at Helene stadig er her.

Blandt den 23-årige kvindes mange skader var et brækket lårben, mens hun knuste både skinneben, bækken og albue. Desuden fik hun adskillige andre brud og knubs over hele kroppen.

1 af 2 10 måneder gamle Nicoline blev mindet på ulykkesstedet efter trafikdrabet. Foto: René Schütze
2 af 2 Nicoline sammen med sin mor og far til babysvømning. Foto: Privat