Min bror torpederede bil med spædbarn: - Vi kørte ikke om kap

Brødre kørte om kap og torpederede familiebil med spædbarn. Sådan blev en voldsom ulykke beskrevet tirsdag. Nu vil den ene bror fortælle sin side af historien

(FOTO: ALLAN ANDERSEN/PRIVAT).
(FOTO: ALLAN ANDERSEN/PRIVAT).

Midt i et kryds i Hillerød bragede en lille personbil ind i en større familiebil. I familiebilen sad far, mor og et lille spædbarn, og bag rattet i personbilen var en ung mand på 21 år.

Slap med livet i behold
Se billeder fra ulykken over artiklen og mere video på localeyes.dk

Det kunne være endt i en tragedie, men utroligt nok slap alle med livet i behold ved ulykken, der skete i tirsdags.

De første meldinger fra politiet gik på, at de to brødre havde sat alles liv på spil ved at køre om kap, men det var ikke sådan, storebror Benjamin Gleerup oplevede hændelsen.

- Jeg har erkendt, at jeg kørte lidt for stærkt, men jeg vil bare ikke have, at folk tror, vi kørte vanvittigt. Vi kørte ikke om kap. Vi lå side om side på den tosporede vej, hvor vi må køre 80 km/t. Da vi når frem til krydset skifter den til gult. Ingen af os kan nå at bremse i tide, så vi fortsætter ud i krydset, hvor jeg undviger, men det når min bror ikke, siger 26-årige Brian Gleerup om sin adoptivbror.

Ulykken skete i krydset ved Herredvejen og Heimdalsvej i Hillerød klokken 15.26 tirsdag.

Brødrene kommer kørende ad Herredvejen, mens familiebilen drejer til venstre ad krydset for at køre ned ad Heimdalsvej.

Vi er alle ofre
- Hvorfor vil du gerne fortælle din side af historien?

- Jeg kan sagtens forstå, at folk tror at det bare er en dårlig undskyldning og tager politiets forklaring for gode varer. For det første er jeg bare glad for, at det ikke gik værre med min bror eller familien, men jeg synes også bare, at det er min ret at fortælle min side af sagen. Jeg synes ikke, at det er fair, at vi bliver gjort til syndere. I min optik er vi alle ofre, siger Brian Gleerup.

Se også: Brødre kørte om kap: Familiebil med spædbarn torpederet i lyskryds

Broderen ligger nu på hospitalet med en kraftig hjernerystelse, en brækket arm og brud på bækkenet. Han kan se frem til halvanden måned med genoptræning, før han kan gå igen.

Hos politiet i Hillerød oplyser de, at rapporten endnu ikke er færdigskrevet, og at der derfor ikke er draget nogen konklusioner endnu.