Dommens dag for bandemedlemmer i sag om overfald på tilfældige

11 medlemmer risikerer lange straffe og udvisning i sag om grov vold og overfald

Bandemedlemmerne blev anholdt tidligt i foråret under en af politiets koordinerede aktioner mod bandemiljøet. (Foto: Jesper Mortensen)
Bandemedlemmerne blev anholdt tidligt i foråret under en af politiets koordinerede aktioner mod bandemiljøet. (Foto: Jesper Mortensen)

Ifølge politiet var ofrene tilfældige, der 'blot' var uheldige at være på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt - i morgen, lørdag, afsiges der ved Retten på Frederiksberg dom i sagen, hvor 11 medlemmer af grupperingen Loyal To familia, LTF, er tiltalt for et groft overfald på to unge mænd.

Det skete 8. februar omkring klokken 22.30 på Rådvadsvej i Københavns Nordvestkvarter.

LTF-bandesammenslutningen havde kort forinden set dagens lys, hvor dens medlemmmer på gaden viste sig iført hættetrøjer og huer påtrykt grupperingens logo.

Medlemmer af Loyal To Family kontrolleres af politiet ved en tankstation på Frederikssundsvej. (Foto: Local Eyes) 112 - 26. jan. 2013 - kl. 07:43 Ny gadebande i København

Og politikilder har tidligere beskrevet, hvordan det tilsyneladende var en del af grupperingens strategi på daværende tidspunkt at være så synlige som overhovedet muligt, for derved at fastslå gruppens status på gadeplan.

Troede ofre var bandefjender
Retssagen mod de 11 bandefolk begyndte 20. november, og sagen er nu ved at være ved vejs ende.

Se også: Massivt opbud foran retten: 11 bandemedlemmer tiltalt for grov vold

Ifølge anklageskriftet skete overfaldet som led i en form for vagtvirksomhed udøvet af bandemedlemmerne, der var kørende i flere biler. Tilfældigt stødte de på deres ofre, der også var kørende bil. Det er politiets formodning, at de to ofre er blevet forvekslet med LTF-bandens fjender og derefter overfaldet.

Og på den baggrund er de 11 tiltalt - ud over grov vold - også efter bandeparagraffen 81a, der kan give forhøjet straf.

I det bredere tidsrum, hvor overfaldet på Rådvadsvej fandt sted, var København plaget af indtil flere konflikter. Både politikilder og kilder i miljøet har overfor Ekstra Bladet beskrevet, hvordan netop LTF spillede en central rolle i mindst en af konfliktscenarierne.

Se også: Sådan forklarede politividner i sag om bandeoverfald

Ved overfaldet på Rådvadsvej blev ofrene både sparket og slået - blandt andet med en Maglite-lygte - og knivstukket.

Flere erkender overfald
Under retssagen har tre af de tiltalte erkendt vold, mens en erkender knivstik. To har nægtet at udtale sig, mens resten erkender at have været på stedet, men nægter at have deltaget i overfaldet.

Under retssagen har ofrene forklaret, hvordan overfaldet skete fuldstændigt umotiveret - ligesom at gerningsmændene var iklædt tøj påtrykt LTF.

Se også: Sådan forklarede ofre i sag om bandeoverfald

En af de tiltalte er Shuaib Khan. Søn af den tidligere lokalpolitikere Wallait Khan.

Shuaib Khan erkender, at han var på stedet for overfaldet, men nægter at have deltaget. I stedet forsøgte han efter eget udsagn at stoppe de andre.

Se også: Sådan forklarede Shuaib Khan om overfald på tilfældige

Da politiet kort efter overfaldet stoppede de de to biler med LTF'ere, havde Shuaib Khan blod på skoene. En dna-prøve knyttede blodet til et af ofrene.

Også en Maglite-lygte brugt ved overfaldet, havde Shuaib Khans dna. Under retssagen forklarede han, at han havde taget lygten fra en anden.

Ved overfaldet fik en af ofrene frastjålet sin iPhone og sin pung. Da politiet kort efter overfaldet standsede LTF-medlemmernes biler, fandt betjentene både mobiltelefon og pung i bilen.