Sindssyg seriemorder løsladt ved en fejl

Italiensk morder tog flugten, da han fik udgang fra fængslet for at besøge sin mor

Bartolomeo Gagliano, en dømt seriemorder, stak af, da han fik lov til at forlade fængslet i Genova sidste weekend. (Foto: AP)
Bartolomeo Gagliano, en dømt seriemorder, stak af, da han fik lov til at forlade fængslet i Genova sidste weekend. (Foto: AP)

Italien er i oprør, efter at en frygtet seriemorder fik lov til at forlade fængslet i Genova i sidste weekend for at besøge sin syge mor, der bor 125 kilometer fra fængslet.

Bartolomeo Gagliano, der tidligere er dømt for flere drab, sexoverfald, røveri og vold, benyttede den uventede frihed til at røve en bil og stikke af.

Først flere dage senere blev Bartolomeo Gagliano anholdt i Frankrig. Han er nu tilbage bag lås og slå i Marassi-fængslet, oplyser Associated Press.

Løsladelsen af Gagliano har udløst et ramaskrig i Italien, hvor regeringen har taget flere kontroversielle skridt for at reducere overbelægningen i landets fængsler.

Italiens justitsminister Annamaria Cancellieri kalder løsladelsen af den psykotiske drabsmand for en 'pinlig fejl' og har bebudet en undersøgelse.

Direktøren for Genovas Marassi-fængsel forsvarer sig med, at Gagliano kun afsonede en straf på ni år for røveri. Han stod til løsladelse i 2015.

Gagliano betragtes som en af Italiens farligste fanger. Han fik sin første dom i 1981 og har i flere omgange været indsat på sikringsanstalter for særligt farlige forbrydere.