'Død' mand ville sælge juletræer

I denne døde juletid: Juletræssælger forsøgte at få adgang til stade ved Nørrebro Station ved at ansøge i en død mands navn

En juletræssælger har forsøgt at få en god stadeplads i København ved at ansøge i en død mands navn. (Foto: Kim Agersten og Google Maps)
En juletræssælger har forsøgt at få en god stadeplads i København ved at ansøge i en død mands navn. (Foto: Kim Agersten og Google Maps)

Alle vil gerne have del i denne søde juletid - selv de døde. Eller det skulle man i hvert fald tro var tilfældet i København.

Her ansøgte en håbefuld person nemlig i efteråret kommunen om endnu engang at få lov til at sælge sine juletræer ved Nørrebro Station - som han havde gjort med held mange gange før. Ansøgningen blev godkendt, men under et rutinebesøg fandt kommunen ud af, at ansøgeren var død. I stedte havde en anden person ansøgt i den dødes navn.

- Det, der skete, var, at en person har udgivet sig for at være den oprindelige juletræssælger, ved at indsende ansøgning om gentegning af juletræsstadet ved Nørrebro Station, indeholdende alle de personlige oplysninger, som er påkrævet for at søge på denne måde, forklarer Tanja Jensen fra Teknik- og Miljøforvaltningen i en mail til Ekstra Bladet.

- Da vi fandt ud af, den oprindelige sælger var død, og at ansøgeren havde søgt i en anden mands navn, blev han selvfølgelig frataget salgspladsen igen og meldt til politiet for dokumentfalskneri, allerede inden salget var gået i gang.

- Hvorfor tjekker I ikke, om ansøgninger rent faktisk er sendt fra den person, der underskriver mailen?

- Vi går som udgangspunkt ud fra, at personer, der skriver til os, er levende. Vi må bare konstatere, at der er nogle, der er villige til groft at udnytte andres identitet, uanset om de er i live eller ej. Det er naturligvis helt utilstedeligt, og vi anmelder det derfor også straks til politiet, når vi får kendskab til det. Det har vi selvfølgelig også gjort i denne sag, skriver Tanja Jensen.