Kriminel 16-årig klagede over udsmidning: Nu er han sigtet igen

En 16-årig dreng fik sin familie smidt ud af boligforeningen for sin kriminalitet – nu er han sigtet for trusler

En ung mand var i fredags chokeret, fordi hele hans familie bliver smidt på gaden på grund af hans kriminalitet.

Men her en uge senere er han sigtet for ny kriminalitet.

I fredags berettede TV2 Lorry om de ulykkelige familier, der bliver smidt ud af deres hjem i Albertslund, fordi deres sønner har begået kriminalitet i kvarteret.

Her tonede den anonyme 16-årige dreng 'YK' frem, som er idømt halvandet års fængsel for røveri, trusler og brandstiftelse.

Han var blandt de fire unge drenge, der samlet blev dømt for at rasere bydelen Albertslund i København, hvor der blev påsat over 100 brande i perioden fra september sidste år til april i år.

Se hele indslaget her

Se også: Albertslund stod i flammer: Fire tiltalt



Se også: Albertslund-brande: Hård straf til 18-årig

I tv-udsendelsen brokker YK sig over udsmidningen, som han mener er en for hård straf:

- Det kom som et chok selvfølgelig for både mig og mine forældre. Vi havde slet ikke regnet med, at det ville komme til den grænse og ske sådan, siger YK til TV2 Lorry.

Men det har ikke afholdt ham fra at ende i retten igen.

Fredag blev han fremstillet i grundlovsforhør sigtet for at have truet offeret fra røverisagen, som sendte ham bag tremmer den første gang, fordi han ville opkræve en dummebøde af drengen sammen med sin kammerat.

Afpresningen startede ifølge sigtelsen, mens YK afsonede sin dom. Her opsøgte hans gode ven offeret og sagde, at han skulle betale penge for at sende YK i fængsel, 'ellers ville han blive smadret'.

Se også: Nye påsatte brande i Albertslund



Se også: Albertslund står i flammer: 99 brande på seks måneder

Truslerne fortsatte ifølge offeret helt frem til, at YK blev løsladt 22. november.

Her siger offeret, at han igen blev opsøgt af YKs ven, som ville have 3.000 kroner eller 10 gram hash, mens YK stod ved siden af med en gruppe af andre unge.

Derefter skulle YK have ringet flere gange med hemmeligt nummer og sammen med sin kammerat spurgt andre i kvarteret om, hvor han kunne finde offeret.

Ifølge anklagerne var det YK, der stod bag truslerne og afpresningen, og anklageren krævede derfor, at YK blev varetægtsfængslet i fire uger, så han kan komme for retten sammen med sin ven, der også er anholdt og sigtet i sagen.

YK nægter sig skyldig i anklagerne og dommeren gav forsvaret medhold i, at der ikke var tilstrækkelige beviser for YKs indblanding i truslerne til en varetægtsfængsling.

Politiet fik muligheden for at holde på den sigtede i tre døgn, men valgte at løslade ham efter grundlovsforhøret. De opretholder sigtelsen og fortsætter efterforskningen.

Se også: Højesteret: Ok at smide familier ud af Gellerup



Se også: Søster: Unfair at blive smidt ud på grund af min bror