Forsvundne Natacha kan være set på Tenerife

Knap to år efter hendes mystiske forsvinden, mener tre vidner at have set Natacha Jelle Agerholdt-Nielsen på spansk ferieø

Det sidste sikre livstegn fra den forsvundne dansker Natacha Jelle Agerholdt-Nielsen er fortsat 18. marts sidste år, hvor hun forlod et pensionat og satte sig ind i en taxa mod byen La Laguna.

Derefter ender sporet blindt.

Men nu - næsten to år efter, at Natacha rejste fra Danmark og forsvandt - har flere vidner pludselig meldt sig på banen.

Det sker efter et program på TV2 Østjylland tidligere på ugen, hvor billedet af den forsvundne pige blev vist på ny.

112 35 danskere er sporløst forsvundet

- Vi har fået tre henvendelser fra folk, der har været på ferie på Tenerife i november, og som mener at have set en pige, der ligner hende. Alle henvendelserne går på, at hun skulle befinde sig i Las Americas, siger politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi til Ekstra Bladet.

Han tilføjer, at et vidne tilmed havde talt med kvinden, men det vækkede ikke nogen mistanke før Natachas billede dukkede op i tv.

- Vi har en klar forhåbning om, at der er noget at arbejde videre med. Der er ingen, der kan sige, at de har set Natacha med 100 procents sikkerhed, men der har ringet et klokke, da de så efterlysningen efterfølgende, siger Brøndum.

Det er det spanske politi, der står for efterforskninge, men Østjyllands Politi har efter vidnernes henvendelser kontaktet politiet med de nye oplysninger.

Se også: Forsvundne Natachas mor: Hun kommer hjemSe også: Nastacha efterlyses i spanske medier

Natacha Jelle Agerholdt-Nielsen rejste mod Tenerife 31. januar 2012 efter at have fortalt sin familie, at hun ville på trekkingtur i Afrika. Forinden opsagde hun sit lejemål og smed alt sit indbo til storskrald. Hun rejste på en enkeltbillet - altså uden nogen dato for, hvornår hun ville vende hjem til Danmark igen, fortæller politiet.

- Alle tegn peger i retning af, at hun selv har ønsket at lukke ned for en tid. Der er intet, der tyder på en forbrydelse, siger Mogens Brøndum.

Det bakkes op af, at Natacha Jelle Agerholdt Nielsen slukkede sin telefon 11. februar - og mellem 20.-27. februar tømte hun sin konto ved at hæve 2000 kroner om dagen. Den 29. februar benyttede hun sit nem-id for sidste gang.

Se også: Få henvendelser om forsvundne NatachaSe også: Forsvundne Natachas mor: Man bliver spist langsomt indefra

Og den 18. marts forlod hun så det pensionat, hun havde boet på gennem sin tid i Spanien. Hun satte sig ind i en taxa, men hvad der er sket derefter, er tilsyneladende ikke sådan lige at finde ud af.

- Jeg har ikke detaljerne, men jeg vil heller ikke kommentere på det spanske politis efterforskning, lyder det fra politikommissæren.

Det eneste, politiet kan sige med sikkerhed, er, at hun ikke har tilmeldt sig nogen former for folkeregister i Spanien, og hun har heller ikke oprettet nye konti.

Derudover står det klart, at hun ikke har forladt Spanien - i hvert fald ikke med nogen af de større flyselskaber.

Natacha Jelle Agerholdt-Nielsen er efterlyst gennem Interpol, men indtil videre har det ikke givet noget.

1 af 2 
2 af 2