74-årig mand død efter overfald

En 34-årig mand blev tidligere lørdag fængslet for grov vold. Nu er offeret død af sine kvæstelser

Ved du noget? Send en mail til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Den 74-årige mand, som i nat blev fundet hårdt kvæstet i sin lejlighed i Tønder, er afgået ved døden som følge af kvæstelserne.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

En 34-årig fraskilt familiefar fra Tønder blev lørdag fængslet i sagen. Han er i første omgang blevet sigtet for forsøg på manddrab.

Se også: Fængslet for grov vold

Den 74-årige mand fik ifølge Ekstra Bladets oplysninger adskillige skader på kroppen og hovedet, og han er angiveligt blevet tæsket med et stumt instrument.

- Vi har afviklet et grundlovsforhør for lukkede døre, så jeg kan af hensyn til den videre efterforskning ikke uddybe de nærmere omstændigheder ved overfaldet, lød det tidligere på dagen fra vicepolitikommissær Bent Thuesen, Syd og Sønderjyllands Politi.

Ikke fra misbrugsmiljø
Der er derfor ingen oplysninger om motivet eller relationen mellem den 34-årige og den 74-årige.

Ifølge Bent Thuesen er der dog intet, der tyder på, at de to mænd er en del af et misbrugsmiljø, eller at nogen af dem var påvirket af alkohol eller narkotika forud for overfaldet.

Ekstra Bladet erfarer, at den 34-årige var yderst ordknap ved grundlovsforhøret og det faktum sammenholdt med, at det ikke har været muligt at afhøre det nu afdøde offer, efterlader politiet med flere ubesvarede spørgsmål.

Lod sig anholde
Det var angiveligt en nabo, der i første omgang ringede efter en ambulance. Da ambulancefolkene nåede frem, befandt den 34-årige sig stadig i lejligheden. Kort efter blev politiet tilkaldt, og de kunne uden dramatik anholde den 34-årige natten til søndag.

Den 34-årige har ifølge Ekstra Bladets oplysninger ikke tidligere været på kant med loven.

Han er foreløbig varetægtsfængslet i fire uger på sigtelsen om forsøg på manddrab. En sigtelse, der altså nu kan ende med en tiltale om manddrab. Han kærede ikke fængslingen til landsretten.