17-årig pige død efter skoleskyderi

Det seneste skoleskyderi i USA har nu krævet sit første offer. Pigen blev ramt af skud i hovedet

Den 17-årige pige, som i midten af december blev livsfarligt kvæstet under et skoleskyderi i den amerikanske delstat Colorado, er død. Det skriver CNN.

Skoleskyderiet fandt sted fredag den 13. december på Arapahoe High School i byen Centennial, og teenageren har været indlagt på hospitalet lige siden.

Hun blev skudt i hovedet, da en 18-årig high school-elev bevæbnet med et gevær, masser af ammunition, en machete og tre molotovcocktails gik ind på skolen.

Se også: Skoleskyderi: Teenagepige blev ramt i hovedet

Ifølge politiet havde gerningsmanden planer om at slå til mod fem forskellige klasselokaler, men så langt nåede han ikke.

Den 18-årige brugte en af sine medbragte brandbomber på skolens bibliotek. Kort efter skød han sig selv med sit gevær, da en betjent mødte op i lokalet.

Skolen har over 2200 elever og 70 klasseværelser. De mange elever søgte i sikkerhed fra skyderiet ved at låse sig inde i klasseværelserne, mens en kæmpe politiaktion blev sat i værk.

Se også: Bevæbnet studerende ville hævne sig på skoleansat

Skoleskyderiet skete dagen før årsdagen for skolemassakren i Newtown i staten Connecticut, hvor 20 børn og seks voksne blev dræbt.

Det satte igen gang i debatten om den amerikanske våbenlov, men præsident Barack Obamas forslag om en stramning af våbenloven blev dog forpurret af Senatet i Washington i april.

Arapahoe High School ligger i nærheden af Columbine High School, hvor et af de dødeligste skoleskyderier i USA fandt sted i 1999. 12 elever og en lærer blev dræbt.