Indbrud: De kommende dage er de værste

Følger indbrudstyvene statistikken fra de seneste år, er dit hjem særligt udsat juleaften og 1. juledag

Alene i løbet af natten til søndag, har mindst 19 hjem haft uventet besøg af indbrudstyve. Et tal, der forventes at stige til flere end 100 - sådan har det i hvert fald været de forgående år på den 22. december.

Men det er intet i forhold til, hvor mange der hvert år har indbrud juleaften og 1. juledag.

Se også: Her er antallet af indbrud fordoblet

De dage er tilsyneladende ren slaraffenland for tyvene, der kan plyndre i fred, mens danskerne besøger hinanden for at fejre jul og holde julefrokost.

I hvert fald har der de seneste fire år på 24. december været mellem 254 og 328 indbrud i danske hjem - og den 25. stiger tallet til 403-661 indbrud i løbet af døgnet.

Se også: Plyndres efter stormflod: Hjemmeværnet sættes ind

Et par af de gode råd, politi og forsikringsselskaber kommer med hvert år, er blandt andet, at få naboer til at holde et vågent øje med dit hjem, lade noget lys brænde, så det ligner, at du er hjemme samt at få en nabo til at parkere en bil i din garage.

Derudover er der adskillige ting, man kan gøre for at sikre selve hjemmet - blandt andet ved at installere bedre låse og et alarmsystem. Samtidig er det en god idé at være opmærksom på, om der står redskaber eller lignende rundt omkring, som er oplagte at bruge for indbrudstyvene. Det er for eksempel ikke særlig smart at lade et brækjern stå lige ved siden af soveværelsesvinduet.

Se også: Sådan beskytter du dig mod indbrud

Den forløbige statistik for det seneste døgn viser, at Sydøstjyllands Politikreds har været hårdest ramt med fire indbrud. Midt- og Vestsjælland samt Københavns Vestegn følger lige efter med tre indbrud hver i perioden midnat til klokken 5 i morges.