Taxachauffør: De unge leger med døden

I går blev en 35-årig mand livsfarligt kvæstet, da han blev kørt ned af en taxi. Taxachauffører i Hovedstaden oplever, at unge mennesker risikerer liv og lemmer, når de går ud på kørebanen for at praje taxaer

I går blev en 35-årig mand kørt ned af en taxa ved Søtorvet midt i København.

Den 35-årige fik hurtigt livreddende førstehjælp, da uheldet blev overværet af redningspersonale fra Københavns Brandvæsen.

På trods af den hurtige var manden stadig er i livsfare, da han kom ind på Rigshospitalet.

Gik muligvis ud foran taxi
Københavns Politi har her til morgen ikke fået nogen melding om ændringer i tilstanden.

Se også: Kørt ned af taxa: 35-årig i livsfare

- De foreløbige forklaringer går på, at manden gik ud foran hyrevognen, og vi kan ikke udelukke, at det er sådan, at det er sket, men vi mangler at snakke med flere centrale vidner. Vi mangler i særdeleshed at snakke med taxachaufføren, sagde vagtchef ved Københavns Politi, John Hansen, til Ekstra Bladet.

Søndag morgen vil vagtchef Mads Firlings ikke drage nogen konklusioner. De har afhørt taxachaufføren og ambulanceredderne, men vagtchefen har ingen kommentarer til, om manden gik ud foran hyrevognen.

Men det er ikke et særsyn i det københavnske natteliv, fortæller taxachauffør Johanni Petersen til Ekstra Bladet.

- Vi ser det hver weekend. Folk vader bare ud på kørebanen og direkte ud foran taxaerne i deres kamp for at komme før de andre folk, som står og venter. Bare prøv at gå ned på Rådhuspladsen omkring klokken fire en fredag og se det scenarie, som udspiller sig. Det er vanvittigt.

Johanni fortæller, at det især sker meget lige nu på grund af alle de julefrokoster, der er her i december.

- De risikerer deres eget liv og vores fremtid, når de springer ud foran vores taxaer, siger chaufføren, der i tre år har kørt fredag og lørdag nat.

Undgår farlige gader
Han fortæller, at der kom en livlig debat på en intern Facebookside for taxachauffører i Købenahvn, efter at den 26-årige Dagný Grímsdóttir natten til søndag 20. oktober trådte ud foran en taxa og blev slået ihjel.

Se også: Politi: Trafikdræbte Dagný ville praje en taxi

- Der er mange, der oplever det her, siger Johanni Petersen og tilføjer, at nogle vælger endda helt at undgå visse gader inde i byen.

Per Byhrmann, der har kørt taxa siden 1983 fortæller, at han helt undgår visse steder.

- Jeg kører ikke så gerne i Gothersgade. Folk springer lige ud foran dig og ter sig, og der er ingen mulighed for at undvige, fordi gaden er så smal, siger han.

Tyder ikke på flugt
Da ulykken skete ved 6-tiden i går morges fik politiet på grund af tekniske problemer først meldingen om ulykken mere end to timer senere, og da var taxachaufføren væk fra ulykkesstedet. Men efter at have afhørt manden, er politiet ikke i den tro, at han flygtede fra stedet.

- Umiddelbart er der intet, der indikerer at der skulle være tale om en flugtbilist, siger vagtchef Mads Firlings søndag morgen.

1 af 2 Dagný Grímsdóttir blev kun 26 år. (Foto: Ekstra Bladet/Privatfoto)
2 af 2