Fanget i juletoget: Irriterende

En bombetrussel mod Odense Banegård har lammet togtrafikken, og en masse danskere på vej hjem er fanget på Fyn

Anders Lundbak og kæresten Nadja fordriver ventetiden med gratis kaffe og film på computeren. (Privatfoto)
Anders Lundbak og kæresten Nadja fordriver ventetiden med gratis kaffe og film på computeren. (Privatfoto)

Som om der ikke er julestress nok rundt omkring i landet, er en masse danskere netop nu fanget i tog, der er strandet på Fyn på grund af en bombetrussel mod Odense Banegård.

Se også: Politiet åbner for tog efter bombetrussel

En af dem er 25-årige Anders Lundbak, der er på vej med kæresten Nadja fra Københavns Hovedbanegård til Kolding. På grund af bombetruslen er han strandet i et helt fyldt tog, der holder stille i Nyborg.

- Vi valgte lige at spise en frokost i stedet for at tage vores tog, så ud over i første omgang ikke at kunne få nogen pladser, fik vi så også at vide her i Nyborg at vi ikke kunne køre videre. Så det var lidt ærgerligt, vi ikke tog vores oprindelige tog, siger han.

På trods af forsinkelsen midt i juletiden, tager de fleste passagerer dog situationen med godt humør, fortæller Anders Lundbak, der ligesom kæresten til daglig læser til lærer i Esbjerg.

- Vi får gratis kaffe, og der er lidt frugt og chokolade. Folk er meget afklarede med situationen, for det er jo lidt svært at gøre noget ved, siger han og roser samtidig DSB's personale.

- Konduktøren siger, han giver gratis kaffe, fordi vi skal fejre bronzen til håndboldpigerne.

Troede en havde efterladt en taske
På trods af en opløftet stemning, er der dog alligevel en vis frustration over situationen.

- Først troede vi, at det måske var en eller anden, der havde efterladt en taske, men så fik vi så at vide, at det var en, der havde ringet ind, og det er da lidt irriterende.

Passagererne i det tog, Anders Lundbak sidder i, har ligesom alle andre togpassagerer fået at vide, at togene først begynder at køre igen, når politiet har fået bombehunde til stedet fra Aarhus.

- Det virker lidt latterligt, at man skal transportere en hund fra Aarhus til Odense for at løse det, men hvis det er den eneste hund i Danmark, der kan klare det, så må det jo være sådan, siger han.

For 25-årige Anders Lundbak er Kolding ikke den endelige juledestination, da turen i morgen går videre til familien i Esbjerg.

- Så ville det være rigtig rigtig fint, hvis vi slipper for bombetrusler på den tur. Ellers bliver det en lang weekend, siger han med et grin.

Ifølge politiet er man stadig i gang med at gennemsøge banegården, der er blevet evakueret, og DSB regner altså med at køre igen klokken 17.

1 af 2 Personalet i toget forsyner flittigt passagererne med kaffe i ventetiden. (Privatfoto)
2 af 2 Anders Lundbak og kæresten Nadja fordriver ventetiden med gratis kaffe og film på computeren. (Privatfoto)