Politiet åbner for tog efter bombetrussel

Søndag eftermiddag blev der ringet en bombetrussel ind mod Odense Banegård. Politiet har nu igen åbnet for togtrafik

(Google Maps)
(Google Maps)

Er du på stedet - eller kender du noget til sagen? Så send os en mail til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Odense Banegård blev tidligere i dag evakueret efter en bombetrussel.

- Bombetrussel indtelefoneret mod OBC kl. 1334 af engelsktalende mand. Bomben skulle sprænge kl. 1500, skriver Fyns Politi på Twitter.

Se tv-billeder fra gerningsstedet i klippet herover og mere video på localeyes.dk

Stationen har været evakueret siden kort før klokken 15, og her lidt før klokken 19 har politiet igen åbnet for togtrafikken på stationen. Klokken 19 åbnede politiet også for selve stationsbygningen, der ellers havde været afspærret lidt efter selve sporene blev åbnet.

- Heldigvis fandt vi ikke noget mistænkeligt, så derfor kan vi nu åbne for juletrafikken igen. Jeg vil i øvrigt gerne sige, at der er stor ros fra politiet til de mange ansatte i OBC, der handlede resolut, da bygningen skulle evakueres, siger vagtchef Kenneth Taanquist fra Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Gennemset med bombehunde
Politiet oplyste klokken 15.07, at der intet var sket. Lidt efter klokken 16 begyndte politiet at gennemsøge bygningen med bombehunde.

- Hundene er nu i fuld gang med at undersøge centret. Men da der jo er tale om en temmelig stor bygning med mange etager og lokaler, kan jeg endnu ikke sige noget om, hvor længe det vil tage, siger vagtchef Kenneth Taarnquist i en pressemeddelelse fra Fyns Politi.

Politiet oplyser klokken 17 på twitter, at banegården tidligst kan ventes at blive genåbnet klokken 19.

Fyns Politi har afspærret Østre Stationsvej mellem Jernbanegade og Nørregade. Alt traffik ledes udenom, oplyser de på Twitter.

Det sidste tog, der fik lov til at køre er toget, der var planlagt til at køre klokken 14.46 mod Sjælland.

Efter dette blev banegården evakueret, melder politiet på Twitter.

Fuldstændig ro
Et vidne på stedet fortæller, at situationen to minutter over tre, hvor bomben altså skulle være gået af, var rolig.

- Vi står bare her på den anden side af den tomme banegård. Der er fuldstændig ro på. Det har der været hele vejen igennem. Der har ikke været noget med blå blink eller noget, fortæller Mads Nielsen til Ekstra Bladet.

Bombetruslen forårsager naturligt nok store forsinkelser for DSB.

- I første omgang skal vi sikre, at vores tog holder ind, så vi kan få dem i gang igen hurtigst muligt, og som nummer to skal vi lave planer om, hvordan vi kan afvikle trafikken, sagde DSB's trafikinformationschef Tony Bispeskov tidligere til TV2 News.

- Hvis vi er ude i, at det vil vare lang tid, skal vi have en plan B, fortæller Tony Bispeskov.

Først tog klokken 19
Ifølge DSB's hjemmeside vil togene på grund af politiets arbejde først begynde at køre klokken 19. DSB har oplyst, at der bliver indsat togbusser i Odense, Fredericia, Nyborg og Ringsted.

Politiet måtte i første omgang afvente bombehunde fra Aarhus, før de kunne begynde at gennemsøge banegården.

- Vi venter lige nu på, at der kommer bombehunde til OBC, der kan gennemgå centret, fortalte vagtchef Kenneth Taarnquist i en pressemeddelelse tidligere.