Starten aflyst: Her rydder Jumbo jet lige et hus

Boeing 747-eren skulle have været til London - men skar sig istedet gennem to etagers murstensbygning

Vingen deler bygningen i to. Ingen kom til skade, da Jumbo-en ramlede indi huset. (Foto: Privatfoto)
Vingen deler bygningen i to. Ingen kom til skade, da Jumbo-en ramlede indi huset. (Foto: Privatfoto)

En Boeing 747-er flyvemaskine fra British Airways skriver sig nu ind i flyhistorien som formentligt den første Jumbojet, der har smadret det meste af et to etagers hus under starten.

Uheldet skete i aftes i Johannesburg i Sydafrika, da maskinen taxiede ud mod startbanen. Af endnu ukendte årsager kom den store metalfugl for tæt på på murstensbygningen, som blev delt i to af flyets vinge.

Fire kvæstede i huset
Noget tyder på, at der har været misforståelser mellem cockpittet og tårnet om, hvilken vej flyet skulle bruge ud til at køre ud på selve startbanen. Flyet endte under alle omstændigheder på taxivej M, som er noget smallere end taxibane B, der normalt bruges.

Der var 182 passagerer ombord på flyet. De troede, at de var på vej til London. Men istedet endte de på et hotel efter sammenstødet mellem fly og hus.

Ingen ombord kom noget til ved kollissionen. Fire personer i bygningen blev kvæstede - men ikke livsfarligt.

Pilotens stolthed ramt
En af passagerne, Harriet Tolputt, var kvik nok til at tage et fotografi, da flyet skærer sig gennem bygningen som en kniv gennem blødt smør.

- Ingen er kommet til skade. Kun pilotens stolthed er ramt, skrev Harriet bagefter på Twitter.

Luftfartsmyndighederne har nu iværksat en efterforskning, som skal klarlægge årsagerne til den noget usædvanlige start.

Det er iøvrigt langt fra sjældent, at fly der taxier rammer enten andre fly, biler eller bygninger. Derimod er det yderst sjældent, at et fly ligefrem nedlægger en hel bygning.