Rasmus' far: Jeg følte, dommeren lyttede

Skifterettens kendelse om Rasmus' begravelse bliver historisk, siger advokat

Rasmus sammen med sin fader Carsten. (FOTO: PRIVAT).
Rasmus sammen med sin fader Carsten. (FOTO: PRIVAT).

AALBORG (Ekstra Bladet): Det var en optimistisk far til den dræbte Rasmus, der mandag eftermiddag forlod Skifteretten i Aalborg.

Her skal domstolen afgøre, om faderen Carsten, 47, får lov til at begrave Rasmus nær sit hjem i København, eller om den fængslede mor kan begrave drengen i Aalborg.

- Nu håber jeg på det bedste. Jeg følte, at dommeren lyttede til mig, siger Carsten om retsmødet, der blev holdt for lukkede døre og derfor uden pressen.

Fireårige Rasmus blev ifølge politiet kvalt af den 35-årige mor, der lå i strid med drengens far. Moren var i retten repræsenteret af advokat Uffe Bro, da hun er fængslet i psykiatrisk varetægt.

Se også: Far vil selv tale Rasmus’ sag i retten: 'Det skylder jeg ham'

Carsten var kommet til Aalborg for selv at tale sin sag i retten. Han fortæller, at han ikke ved, hvor liget af den lille dreng er.

- Vi venter på Rasmus. Vi ved ikke rigtig, hvor han er. Jeg har noget af hans yndlingslegetøj med, siger faderen til Ekstra Bladets udsendte.

Rettens kendelse falder klokken 16.00.

Se også: Fædre tænder lys for Rasmus

Men uanset om fireårige Rasmus skal begraves i Aalborg eller København, er der tale om en historisk kendelse.

Ifølge morens forsvarsadvokat Uffe Bro er det nemlig første gang, at retten skal tage stilling til, hvor et barn skal begraves.

Forud for retsmødet var der demonstrationer til støtte for Carsten i både København og Aalborg, hvor der også blev tændt lys for den døde dreng.