Mor vandt: Rasmus skal begraves i Aalborg

Så er den opsigtvækkende sag blevet afgjort. Moren får lov at begrave liget af sin søn, selvom hun slog ham ihjel

Far Carsten ses her sammen med sin søn Rasmus.  (Foto: Privatfoto)
Far Carsten ses her sammen med sin søn Rasmus. (Foto: Privatfoto)

Den fire-årige Rasmus som sidste mandag blev slået ihjel af sin mor skal efter moderens eget ønske begraves i Aalborg.

Det har Skifteretten i Aalborg netop afgjort.

- Det er helt, helt grotesk, siger far Carstens dybt skuffede advokat, Bitten Kjærsgaard, til Ekstra Bladet sekunder efter hun fik den mundtlige kendelse telefonisk fra dommer Kirsten Schmidt.

Baggrunden for afgørelsen er ifølge kvindens advokat, at hun altid har haft forældermyndigheden over Rasmus, mens faren først for nylig har søgt om forældermyndigheden.

- Det er en rigtig afgørelse, som jeg selvfølgelig har fortalt moderen. Hun blev glad, siger advokat Uffe Bro, og tilføjer:

- Hun kan nu få en lille smule glæde midt i sorgen.

Far Carsten svæver endnu i uvished om, hvorvidt han får lov til at se sin døde søn. Dog fik den 47-årige far i eftermiddag underretning om, at liget er kørt tilbage til Aalborg efter det har været til undersøgelse på retsmedicinskklinik i Aarhus.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra faren efter kendelsen, men han sagde tidligere i dag, at til Ekstra Bladet, at han har taget noget af sønnens ynglingslegetøj med til Aalborg for at aflevere det i kisten.

Dagens afgørelse gør klart, at moren vinder sagen, som har historisk karakter, fordi det er første gang, en dansk domstol har skulle tage stilling i en sådan sag.

Afgørelsen betyder, at moren får lov at beholde Rasmus' jordiske rester i hjembyen Aalborg.

Faren Carsten har siden Rasmus' død kæmpet for at få lov til at begrave ham i København, men det har moren altså modsat sig.