Her ender biljagt: Flugtbilist tog fortovet

En 27-årig bilist flygtede fra politiet og forsøgte at undslippe via fortovet. Men han endte i et cykelstativ med parkerede cykler

Her slutter biljagten. Den sorte Audi endte i en bunke cykler, og kunne ikke køre videre, da styretøjet knækkede. (Foto: Kenneth Meyer)
Her slutter biljagten. Den sorte Audi endte i en bunke cykler, og kunne ikke køre videre, da styretøjet knækkede. (Foto: Kenneth Meyer)

Parkerede cykler og biler blev smadret på stribe, da en 27-årig bilist i dag forsøgte at slippe fra politiet under en biljagt på Nørrebro i København ved at køre på fortovet i Esromgade.

Hans sorte Audi endte i et cykelstativ med en bunke cykler, styretøjet knækkede og venstre forhjul satte sig på tværs. Så sluttede biljagten og den 27-årige blev anholdt.

Politiet afhører i øjeblikket vidner; flere skal være sprunget for livet, da Audi´en kom kørende, og politiet overvejer om den 27-årige skal sigtes for at have forvoldt fare for andres liv og førlighed.

En politipatrulje forsøgte at stoppe Audi´en klokken 15.05, da den kørte i busbanen på Nørrebrogade, men den 27-årige havde ikke lyst til at tale med politiet. Måske fordi hans kørekort så for alvor var i fare på grund af tidligere færdselslovsovertrædelser.

Der er dog ikke umiddelbart mistanke om sprit- eller narkokørsel.

- Vi ved ikke, hvorfor han bare ikke stoppede. Det undersøger vi, siger central vagtleder Danni Riese, Politigården.

Få minutters jagt
- Eftersættelsen varede kun to-tre minutter og endte i Ersomgade, hvor bilen kørte op på fortovet, siger Danni Riese.

Ekstra Bladets reporter på stedet oplyser, at parkerede cyklet blev mast og flere biler blev beskadiget, blandt andet fik en bil smadret fronten, da Audien kørte på fortovet.

Esromgade går mellem Nørrebrogade og Hillerødgade.

- Vi overvejer om bilisten skal sigtes og fremstilles i dommervagten med krav om varetægtsfængsling. Det afhænger af, hvad vidnerne forklarer, om kørslen, siger Danni Riese.

Anders Eriksen, 25, gik i Stefansgade sammen med en kammerat, da Audi´en kom ræsende i høj fart. Flere cyklister sprang af cyklerne og trak ind til siden og Anders og kammeraten skyndte sig også at gå så langt ind mod husmuren som muligt.

- Bilen ramte et eller andet som fløj imod os, men uden at ramme. Det lignende en forlygte. Så fortsatte den ned til Nørrebrogade, hvor jeg mener, han kørte over for rødt lys, så andre biler måtte bremse op, fortæller Anders Eriksen.

Ved du noget ? Var du ved at blive påkørt af flugtbilisten ? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

1 af 4 Fortovet i Esromgade blev brugt som vej, da bilisten forsøgte at slippe væk fra politiet. Han efterlod maste cykler og bulede biler. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 4 Bilisten blev anholdt, da Audien ikke kunne køre videre. (Foto: Kenneth Meyer)
3 af 4 Venstre forhjul stod på tværs, da styretøjet knækkede og biljagten var slut. (Foto: Kenneth Meyer)
4 af 4 Her slutter biljagten. Den sorte Audi endte i en bunke cykler, og kunne ikke køre videre, da styretøjet knækkede. (Foto: Kenneth Meyer)