Jule-stresset far amok i fly: Slog medpassager

En far til to små børn må tilbringe julen i Vestre Fængsel, fordi han slog en medpassager i et fly i Københavns Lufthavn

Passagererne skulle til at forlade EasyJet flyet i København, da det kom til skænderi mellem to passagerer. Den ene smækkede den anden to knytnæver i ansigtet. (Foto: Joachim Adrian/Polfoto)
Passagererne skulle til at forlade EasyJet flyet i København, da det kom til skænderi mellem to passagerer. Den ene smækkede den anden to knytnæver i ansigtet. (Foto: Joachim Adrian/Polfoto)

En jule-stresset far til to små børn må nu tilbringe julen i Vestre Fængsel, fordi han gik amok i et fly i Københavns Lufthavn i Kastrup og slog en medpassagerer, så han flækkede læben.

Det skete, da passagererne søndag kl. 20.50 skulle forlade et EasyJet fly ved Gate F5. Der var pres på, og alle ville hurtigt ud. Men da den 48-årige hollandske fars lille søn maste sig foran de andre passagerer i køen, og det blev påtalt af en 46-årig dansk medpassager, kom de to mænd op at skændes.

Læbe flækkede
Det fik hollænderen til at give danskeren to knytnæveslag i ansigtet, så hans læbe flækkede. Politiet blev tilkaldt og hollænderen blev anholdt, mens hans børn, en dreng og en pige på fire og fem år, i første omgang blev overdraget til de sociale myndigheder.

Den 48-årige hollænder blev i dag varetægtsfængslet i 19 dage i Københavns dommervagt. Han sigtes for 'almindelig' vold, og ville under normale være blevet løsladt, men fordi han ikke er dansk statsborger, så er han varetægtsfængslet af hensyn til flugtrisikoen.

Den 48-årige kom fra London med børnene, der skulle overdrages til deres mor i København, hvor de skulle holde jul. Hollænderen skulle rejse retur til London samme aften, når børnene var hentet.

Mor fik børnene
- Flyet var netop landet og alle ville gerne ud i en fart, så der var pres på midtergangen. Den lille dreng pressede sig gennem køen og helt frem i flyet, hvor en medpassager stillede sig i vejen for drengen og påtalte, at han maste sig forrest. Så kom til det skænderi mellem de to mænd, og det endte med knytnæveslag, forklarer vagtleder Steen Mikkelsen, politiet på Amager.

Børnenes mor fik senere lov at hente børnene hos de sociale myndigheder.

1 af 2 Tumulten skete i flyets midtergang, der var proppet med passagerer og ikke tom som her. (Foto: Joachim Adrian/Polfoto)
2 af 2 Passagererne skulle til at forlade EasyJet flyet i København, da det kom til skænderi mellem to passagerer. Den ene smækkede den anden to knytnæver i ansigtet. (Foto: Joachim Adrian/Polfoto)