Sigtet for Maribo-drab:- Han ville ikke snakke

33-årig fængslet for drab på tilfældig mand på Maribo station - afventede afsoning for dom for grov vold

Det var ved stationen i Maribo, at en 44-årig mand i går blev knivdræbt.
Det var ved stationen i Maribo, at en 44-årig mand i går blev knivdræbt.

RETTEN I NÆSTVED (Ekstra Bladet): Gårsdagens blodige knivdrab på stationen i Maribo var tilsyneladende fuldstændigt tilfældigt og umotiveret.

En 33-årig mand er her til formiddag ved et grundlovsforhør ved Retten i Næstved blevet fængslet i foreløbigt fire uger, sigtet for det blodige drab.

Ved dagens retsmøde nægtede den 33-årige at udtale sig. Men ved en politiafhøring har han tilstået drabet - det kom frem ved dagens grundlovsforhør.

Se også: Drabsmand er måske psykisk syg

Ved retsmødet virkede den sigtede langt fra klar i hovedet - det var som om, han ikke helt forstod, hvad der skete omkring ham.

Se også: Politiets teori: Dræbte tilfældig på banegård

Der er tale om en høj fyr med rødt karseklippet hår, forrevne cowboybukser og slidt grå hættetrøje. Venstre hånd var dækket af en snavset forbinding, og han havde små sår i ansigtet

Til politiet har han forklaret, hvordan han på stationen forsøgte at komme i kontakt med offeret, en 44-årig mand. Men manden ville ikke snakke. I stedet havde han givet udtryk for irritation over at blive kontaktet af den 33-årige.- Jeg ville snakke med ham, forklarede den sigtede til politiet. Men offeret var blevet irriteret. Muligvis fordi han havde misset sit tog.

Og afvisningen fik den sigtede til at se rødt. Han trak en kniv og stak offeret flere gange i nakken. Offeret forsøgte at flygte, men den 33-årige sprang på ham og væltede ham omkuld. Her satte han sig overskrævs på sit offer, som han derefter slog i ansigtet med knyttede næver.

Se også: Stukket ned foran øjnene af to 17-årige

Et vidne kom til og prøvede at dæmpe overfaldet. Til politiet har vidnet forklaret, hvordan offeret sagde, 'vi skal nok klare det'. Gerningsmanden sagde, 'pas dig selv'. Derefter trak vidnet sig lidt væk.

Hereftet trak gerningsmanden igen sin kniv frem og knivstak offeret i ansigt og strube.

Der blev ikke sat tal på antallet af knivstik. Men der var tale om adskillige gange.

Til politiet har den 33-årige forklaret, at han ikke kendte sit offer, men havde set ham et par gange på gaden i Maribo.

Han har ikke nogen diagnose, men har til politiet forklaret, at han har ADHD, ligesom han tidligere har været stofmisbruger. Det seneste år har han været clean, men drikker i stedet. Op til overfaldet havde han drukket tre halv-liters Carlsberg 47.

Han er subsistensløs og bor hos venner og bekendte.

Under politiafhøringen forklarede den 33-årige, hvordan han godt en time før overfaldet var ankommet til stationen med tog efter en tur i Esbjerg. Her ville han have været til Tyskland, men det blev ikke til noget.

På stationen i Maribo blev han hentet af sin mor, der havde en pose med tøj med til den 33-årige. Sammen var de kørt til en nærliggende tankstation, hvor moren havde købt en halv grillkylling og en sodavand til den 33-årige. Derefter var hun kørt igen, og den 33-årige gået tilbage til stationen.

Ved dagens retsmøde kom det frem, at han 19. november i år ved Retten i Nykøbing Sjælland er idømt et års fængsel for grov vold, som han ventede på at afsone.