Rockerkonflikt i Næstved: Familiehus beskudt i nat

Atter skud i Sydsjælland - familiehus beskudt natten til i dag

To skud gennem vinduet ind til stuen - et familiehus er natten til idag beskudt i Næstved.(Foto: Per Rasmussen)
To skud gennem vinduet ind til stuen - et familiehus er natten til idag beskudt i Næstved.(Foto: Per Rasmussen)

En søns relationer til det lokale rocker- og bandemiljø i Næstved var sandsynligvis årsagen til, at et hus i byen natten til tirsdag blev beskudt.

Huset, der ligger på Kildemarksvej, blev ramt af skud kort før klokken 02.00. Skuddene ramte vinduer, men ingen personer blev ramt.

- En søn i familien færdes i rocker- og bandemiljøet, det kan være baggrunden, siger Søren Ravn-Nielsen, efterforskningsleder, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ekstra Bladet.

Hvilken gruppering, sønnen har tilknytning til eller, hvor gammel han er, vil efterforskningslederen ikke kommentere.

- Men sønnen var ikke i huset, da det blev beskudt, siger Søren Ravn-Nielsen, som heller ikke vil kommentere på, hvor gammel sønnen er.

Konfliktbillede i Næstved
Siden i sommer har situationen været anspændt i Næstved. Byen huser grupperingen Westside Nation, der ind til i sommer udgjorde den lokale afdeling af Bandidos.

Men i juni valgte afdelingen i samlet flok at smide vestene.

Se også: To Bandidos-afdelinger smider vestene

Henover efteråret fulgte en række ildspåsættelser rettet mod Bandidos-relaterede ejendomme. Seneste udbrændte den store rockerborg i Kvistgård.

Se også: Politiet: Brand i Bandidos-borg var påsat og Se også: Bandidos-klubhus brudt i brand: Flere rockere lå og sov

Tidligere er det blandt andet gået ud ud over Rødovre Stationscenter.

Se også: Kilder om påsat brand: Stationscenter brændt ned i rockerkonflikt og Se også: Rockerhus fortsat åbent trods konflikt

Storebroren har adresse samme sted.

Samme aften fik en enlig mor skudt sit stuevindue i stykker, mens hun sad i sin sofa. Naboejendommen beboes af et medlem af Westside Nation. Alt tyder på, at gerningsmændene har taget fejl af adresserne og beskudt det forkerte hus.

Videoovervågning
I følge oplysninger til Ekstra Bladet havde Bandidos videoovervågningsbilleder af gerningsmændene bag nedbrædningen af rockerbygningen i Kvistgård. Og overvågningsbillederne kan have været brugt internt i Bandidos i forsøget på at klarlægge gerningsmændene bag brandattentatet.

Samtidig har der tilsyneladende været knas internt i Westside Nation.

26. november blev en 30-årig mand, der er central figur i grupperingen knivsstukket i sit hjem på Gallemarksvej i Næstved. Manden var ikke i direkte livsfare.

12. december blev en 24-årig mand varetægtsfængslet i fire uger for at stå bag. Også han har tilknytning til Westside Nation. Dermed tyder det foreløbigt på, at der var tale om et internt opgør.

Om nattens skyderi skal knyttes til konfliktscenariet med Bandidos - eller om det er endnu et internt opgør i Næstved, det har politiet endnu ikke klarlagt.