Ny indbrudsdille: Tyve tipper hinanden med flasker

En flaske i indkørslen kan være et tegn fra den ene indbrudstyv til den anden, om at der ikke er nogle hjemme i de danske parcelhuskvarterer i julen

Tomme Cola-flasker er blandt indbrudstyvenes remedier til at plyndre dit hus i julen. (Foto: Thomas Priskorn)
Tomme Cola-flasker er blandt indbrudstyvenes remedier til at plyndre dit hus i julen. (Foto: Thomas Priskorn)

Det er nok de færreste, som undrer sig, hvis de ser en tom flaske i deres indkørsel.

Og det har danske indbrudstyve erfaret, for de har nemlig fundet en 'smart' metode til at plyndre de danske hjem i julen, når mange er bortrejst for at fejre den festlige højtid.

De stiller nemlig flasker og dåser i pang-farver i folks indkørsler, og hvis flaskerne ikke bliver fjernet ved indbrudstyvene, at huset er lige til at gå til.

Den centrale vagtchef ved Københavns Politi, Danni Rise, forklarer at denne metode er et forholdvist nyt fænomen.

- Det er en trend i år, at banditter har fundet på, at det kunne være en måde til at finde ud af, om folk er hjemme på. Det er en tendens, som man i hvert fald har bemærket ude på Amager, siger han til Ekstra Bladet.

Derfor opfordrer han til, at man er opmærksom og hjælper naboer, der ikke er hjemme i julen.

Se også: Sigtet for Maribo-drab:- Han ville ikke snakke

- Hvis naboen ikke er hjemme, og man har bemærket, at der lige pludselig stod en tom øldåse oven på postkassen eller på dørtrinet, så opfordrer vi til, at man går hen og fjerner den, i stedet for bare at lade den stå, siger Danni Rise.

Men det er selvfølgelig ikke kun flasker, man skal holde øje med, når man ser over naboens ligusterhæk.

- Vi vil gerne have, at hvis folk ser noget, der adskiller sig for normalbilledet hos naboen, så må man meget gerne være opmærksom, siger vagtchefen.

Vagtchefen kan dog ikke sige, om der er nogle specifikke flaske-farver man skal være særligt opmærksom på.

Se også: 16-årig brokkede sig på tv efter dom: Nu er han fængslet igen

- Det er ikke sådan, at hvis den er rød, så er det et særdeles godt hus, og hvis den er lysegrøn, så er det et mindre godt hus. Det er måske mere et spørgsmål, om at det skal være nemt at se, siger Danni Rise.

Den centrale vagtchef ved Københavns Politi oplyser endvidere, at man endnu ikke har foretaget anholdelser, hvor man har kunne koble personer til den nye fremgangsmåde, men at man er sikker på, at der er en sammenhæng mellem flaskerne og indbrud.