Rasmus' far: Nu ved jeg, hvornår han skal begraves

Carsten har fået fortalt, hvornår hans afdøde søn skal stedes til hvile, men han kæmper stadig for at få lov til at bære kisten

Carsten kysser sin nu afdøde søn Rasmus. (Foto: Privatfoto)
Carsten kysser sin nu afdøde søn Rasmus. (Foto: Privatfoto)

- Jeg skal lige nu kæmpe for at blive en del af begravelsen, da jeg ikke har nogen indflydelse. Og jeg kan ikke forestille mig at sidde i kirken og høre på de sange, som hun kun har valgt.

Sådan fortæller Carsten, som er far til fireårige Rasmus, der blev kvalt af sin egen mor for en uge siden, til Ekstra Bladet.

Se også: Carsten har set sin døde søn

Den 47-årige far får lige nu hjælp af Foreningen Far, så han kan få lov til at præge sin søns begravelse, der skal foregå den 28. december.

- Foreningen Far prøver at finde ud af, om jeg ikke kan få lov til at bestemme noget selv til begravelsen. I det mindste at bære min egen søn, siger Carsten og uddyber:

- Men loven er loven, da vi ellers har anarki. Men jeg synes, det er forkert og håber, det kan omstødes. Desværre er politikerne gået på juleferie, så det ser ikke ud til, at de kan hjælpe.

Se også: Ekspert: Derfor vandt Rasmus' mor

Faderen fik mandag fortalt, at sønnen skal begraves 28. december. Men han har endnu ikke fået fortalt, hvornår på dagen eller i hvilken kirke det skal foregå:

- Jeg skal nok nå at få fortalt af moderens familie, da de er ordentlige mennesker og virker forstående. De er jo også meget berørte af hele situationen.

En ting har Carsten dog allerede besluttet sig for, han vil ikke ansøge om halvdelen af sønnens aske.

- Man kan ansøge om halvdelen af Rasmus’ aske, men jeg vil ikke skille min søn ad. Det eneste, jeg håber på, er, at der falder et julemirakel ned, fortæller Carsten.

Se også: Intet håb for far til myrdet barn