Belgisk massemorder død i fængslet

Den belgiske præst Andras Pandy voldtog og dræbte sine familiemedlemmer

Andras Pandy var 74 år, da han i 2002 blev idømt livsvarigt fængsel for drab på seks familiemedlemmer. Han er nu død i sin celle. (Foto: AP)
Andras Pandy var 74 år, da han i 2002 blev idømt livsvarigt fængsel for drab på seks familiemedlemmer. Han er nu død i sin celle. (Foto: AP)

En belgisk præst, der blev dømt for drab på to koner og fire børn, er død i fængslet, hvor han afsonede en livstidsdom.

De belgiske myndigheder bekræfter over for Associated Press, at Andras Pandy døde natten til mandag i sin celle. Han blev 86 år.

Andras Pandys forbrydelser forfærdede belgierne, da de blev kendt under retssagen i 2002.

Han blev omtalt som et 'monster' i belgisk presse, og sagen rystede det belgiske samfund, der ellers var temmelig hårdhudet efter talrige groteske mord og skandaler.

Men detaljerne fra sagen mod den gale præst var da også særdeles bestialske.

Kommunister har langt de fleste forbrydelser mod menneskeheden på sig. Og Josef Stalin er den allerværste: 42,7 mio. mennesker blev ofre for hans ideologi. (Foto: AP) Samfund Her er verdens værste massemordere

Andras Pandys datter, Agnes, som han havde et incestuøst forhold til, blev dømt som medskyldig i fem af drabene.

Hun var anklagerens hovedvidne mod faderen og fortalte, at han misbrugte hende seksuelt og tvang hende til at deltage i udslettelsen af sin familie.

Efter at have myrdet sine familiemedlemmer parterede Pandy ligene og opløste dem i syre, lød det.

Andras Pandy, der kom til Belgien som flygtning og etablerede en ungarsk kirke i den flamske del af landet, var også mistænkt for at have dræbt mindst syv andre personer. Han blev dog aldrig dømt i disse sager.Drabene på familiemedlemmerne skulle være blevet begået for at dække over incest mellem Pandy og en steddatter, efter hun blev gravid med hans barn.

Steddatteren overlevede ved kort tid efter fødslen at flygte til Canada med barnet.

Belgisk politi fandt i oktober 1997 ligrester i Pandys hjem i Bruxelles. Da havde hans familiemedlemmer været meldt savnet i op til 11 år.Sagen mod Andras Pandy rystede det belgiske samfund. (Foto: AP)
Sagen mod Andras Pandy rystede det belgiske samfund. (Foto: AP)