Justits-Karen kan ikke hjælpe: Vi kæmper til det sidste for Rasmus

Sender bolden videre: Carsten kæmper for at få lov til at begrave sin søn -justitsministeren sender bolden videre til Kirkeministeriet

(FOTO: PRIVAT).
(FOTO: PRIVAT).

47-årige Carsten mistede mandag i sidste uge sin fireårige søn Rasmus.

Han blev kvalt af sin 35-årige mor.

Se også: Minister kan ikke hjælpe Rasmus' far

På trods af, at moderen dræbte drengen og nu er fængslet i psykiatrisk varetægt, vurderede skifteretten mandag, at moderen må bestemme, hvor Rasmus skal stedes til hvile.

Carsten har derfor ikke fået lov til at have nogen form for indflydelse på begravelsen, og afgørelsen fra skifteretten kan ikke ankes til højere instans.

Ingen hjælp fra Karen

Faderen ville gerne have, at Rasmus blev begravet i København, hvor han bor.

Han skrev derfor tirsdag en bøn til justitsminister Karen Hækkerup.

Se også: Se Rasmus' fars bøn til justitsministeren

Onsdag kom svaret:

– Ifølge begravelsesloven kan beslutningen ikke kæres. Jeg kan derfor ikke omgøre den beslutning, skrev Karen Hækkerup på Facebook.

Hun skrev dog også en personlig besked til Carsten.

– Jeg har fået en personligt og varmt brev fra Karen Hækkerup. Hun fortalte mig, at de har arbejdet med sagen hele onsdagen. Jeg sætter selvfølgelig stor pris på, at hun tager på arbejde 1. juledag, men hun skriver altså, at det ikke er hendes bord, men at jeg skal henvende mig til Kirkeministeriet. Så nu er den skudt over til Manu Sareen, siger Carsten til Ekstra Bladet.

Den sidste kamp

I tre år kæmpede 47-årige Carsten for at få samkvem med sin lille søn. Sønnen boede hos moderen, der havde forældremyndigheden.

Se også: Rasmus' far: Nu ved jeg, hvornår han skal begraves

Og nu fortsætter kampen.

– Hvad føler du efterhånden, at du kan gøre?

– Vi er selvfølgelig trætte, men nu kan jeg kun opfordre folk til at skrive til Manu Sareen.

– Har du kræfter til at fortsætte?

– Ja, det har jeg, fordi han betød alt for mig den her lille dreng. Han var bare noget helt specielt. Han var altid glad. Der var bare ingen grund til, at han skulle slås ihjel. Nu kæmper vi til det sidste for Rasmus.

– Hvad vi du så gøre nu?

– Jeg må sende min bøn til Manu Sareen. Vi har ikke givet op, men problemet er jo så, hvis Manu Sareen også siger, at det ikke er noget, Kirkeministeriet har noget med at gøre. Så er vi ved at løbe tør for muligheder, siger Carsten