Dødsulykke på Fyn: Familie gik formentlig midt på vejen

Påkørslen, der sent i eftermiddags kostede tre mennesker livet, skyldtes formentlig, at de påkørte gik på kørebanen

Ved du noget, eller har du hørt noget? Skriv en mail til Ekstra Bladet på 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (alm. sms-takst)

En far, en mor og en søn mistede onsdag eftermiddag livet efter en påkørsel på Bogensevej ved Middelfart.

De tre familiemedlemmer var sammen med fem andre familiemedlemmer på vej hjem efter en tur ved den fynske nordkyst ikke langt fra landevejen, da ulykken tog livet af den 73-årige mand, hans 72-årige kone og deres søn på 46 år.

Se også: Familie trafikdræbt i Middelfart

Men ifølge Ekstra Bladet oplysninger har føreren af den påkørende bil, en 23-årig mand, formentlige ikke haft en chance for at se den gående familie, da han foretog den overhandling, som blev dødelig.

Det fortæller en familiefar, der kørte forbi den gående familie kort før den tragiske ulykke.

Det der, det går galt
Familiefaren var på vej hjem fra juleferie på Fyn med sin kone og børn i bilen, da han i den modsatte kørebane så den gående familie i mørket.

– De var mange mennesker, og de gik i mørkt tøj, fortæller familiefaren, som af personlige årsager ønsker at være anonym.

Ifølge ham gik familien et godt stykke ude på vejen, da han passerede dem i sin bil på Hovkrogvej tæt på Bogensevej på Fyn.

– De befandt sig ude på vejen i vores modkørende side, og der var ikke en af dem, der havde en reflekser på.

– Derfor sagde min kone og jeg også til hinanden, at det der, det går galt, fortæller han til Ekstra Bladet.

Børnefamilien var dog på vej til et vigtigt ærinde, og derfor standsede de ikke op for at fortælle de gående, hvor farlig situationen så ud.

– De gik mod trafikken, som de skulle, men de fyldte det hele. Det har været livsfarligt, fortæller den stærkt chokerede mand.

Det kunne have været os
Det er først da den forbikørende børnefamilie stopper på en tankstation, at det går op for dem, at den ulykke, som de har forudset, er sket.

– Vi har lige vendt det igen derhjemme, og vi er enige om, at det lige så godt kunne have været os, der havde ramt den familie, siger familiefaren til Ekstra Bladet.

For børnefamilien er den ufattelige tragedie ikke helt sunket ind, men de er sikre på, at den gående familie placerede sig selv i overhængende fare.

– Når den unge knægt har overhalet, så har han ikke haft en chance for at se dem. Det skulle gå galt.

Politiet: 23-årig har kørt, som han skulle
Ifølge Fyns politi er der indtil videre ikke noget, der peger på, at det 23-årige fører af ulykkesbilen har kørt ulovligt.

- Han har ikke gjort noget, som du og jeg ikke også ville have gjort, siger vagtchefen ved Fyns politi til Ekstra Bladet.

- Ifølge bilinspektørerne er der intet, der viser, at han har kørt stærkt, og han har overhalet et sted, hvor man gerne må overhale.

Den 23-årige er dog blevet sigtet for uagtsomt manddrab.

- Det skal man simpelthen, når nogen bliver dræbt.

1 af 4 
2 af 4 
3 af 4 Brandfolk er ved at rydde op på ulykkesstedet (Foto: Ernst Van Norde)
4 af 4