Rasmus' far i gribende appel til Helle Thorning

Efter at være blevet kastebold mellem flere ministre går Carsten - far til den dræbte fireårige Rasmus - nu direkte til Statsministeren

Privatfoto
Privatfoto

Der er så mange, der gerne vil hjælpe Carsten.

Og så få der kan.

Carsten - far til fireårige Rasmus, hvis mor kvalte ham i Aalborg - har tabt kampen i Skifteretten. En kamp, der handler om at han gerne vil have sit barn begravet på Frederiksberg, således at han har mulighed for at besøge og passe graven.

Skifteretten slog fredag fast, at det er moderen - som har tilstået at have kvalt den lille dreng - der bestemmer, hvor begravelsen skal finde sted. Hun har valgt Nordjylland.

Se også: Intet håb for far til myrdet barn

Siden har Carsten forsøgt at appellere til justitsminister Karen Hækkerup.

– Ifølge begravelsesloven kan beslutningen ikke kæres. Jeg kan derfor ikke omgøre den beslutning, skrev Karen Hækkerup på Facebook i går.

Se også: Justits-Karen kan ikke hjælpe: Vi kæmper til det sidste for Rasmus

Hun henviste til Kirkeministeriet, men også Manu Sareen har meddelt, at han ikke har mulighed for at hjælpe faderen.

'Hele denne sag er jo dybt tragisk og vækker naturligt nok følelser hos mange mennesker, som hos mig. At drengen nu skal begraves i Aalborg er skifterettens afgørelse, og jeg kan som kirkeminister ikke blande mig i den konkrete sag, for den ligger hos domstolene. Men jeg vil snarest muligt i det nye år tage kontakt til Justitsministeren og Socialministeren, så vi kan se på, om den nuværende lovgivning tager tilstrækkelig højde for usædvanlige og tragiske sager som denne', skriver Minister for Ligestilling og Kirke i en mail til Ekstra Bladet.

Carsten - hvis efternavn Ekstra Bladet har valgt ikke at bringe - forsøger nu statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

I dag har han sendt nedenstående brev til Statsministeren:

Til statsministeren.

Kære Helle.

Jeg skriver til dig, fordi jeg er far til den lille dreng, der blev slået ihjel af hans mor oppe i Ålborg sidste mandag. Jeg vedsender det brev, som jeg sendte til Karen Hækkerup, som udtrykker min harme over denne sag. Jeg skriver til dig Helle, fordi du er det øverste hoved i vores regering og jeg håber virkelig at du kan hjælpe mig.

Jeg har nu i de sidste dage skrevet til justitsministeren, kirkeministeren, socialministeren og jeg har ringet til ministeriet for børn og unge på Christiansborg. Alle viser stor medfølelse og sympati, men sender mit ønske om dispensation til Rasmus` begravelse frem og tilbage mellem hinandens ministerier. Jeg fik et meget personligt svar af justitsminister Karen Hækkerup, som jeg havde bedt om vejledning til hvilken vej jeg skulle gå ang. min søns begravelse/dispensation til at begrave min søn. Hun meldte tilbage at hun ikke kunne gøre noget og mente helt klart at det var kirkeministerens bord. Dem har vi dog talt med tidligere og de mener ikke at de i denne sag kan gøre noget.

Så kære Helle - kan du se mit problem. Jeg har simpelthen haft verdens lækreste lille dreng, som man nu har sendt tilbage, til hans mor, så hun kan træffe de sidste beslutninger om hans rejse til det uendelige. Jeg har talt med flere politikere, som klart mener at det er en fejl, at man stadig har noget at skulle have sagt over sit barn, når man har slået det ihjel og mener det er en fejl i loven som vil blive lavet om. Jeg er selv 100% sikker på, at denne lov inden for kort tid vil blive lavet om, men det hjælper desværre ikke mig eller min afdøde søn.

Kære Helle derfor vender jeg mig til dig, som øverste leder af vores regering for at bede om din hjælp til at sætte de rigtige ministre sammen eller selv som den øverste leder, træffe beslutningen om at jeg kan få lov til at begrave min søn på Frederiksberg. Det er blevet besluttet fra moderens side, at min elskede dreng skal begraves oppe i Nordjylland lørdag den 28.dec. 2013 kl.11.00. Så jeg håber i vil bruge en halv time af jeres jule og nytårsferie på at kigge på min sag. For kære Helle det er helt klart at det her er en fejl. Han har ingen væsentlig familie deroppe og jeg holder ikke tanken ud, at han skal ligge deroppe alene, fordi hans mor, der har kvalt ham, ønsker det.

Jeg vil her til sidst lige opfordre dig til at læse nedenstående (

Se også: Se Rasmus' fars bøn til justitsministeren ,red), jeg sendte til Karen Hækkerup og så vil jeg ellers ikke forstyrre dig mere.

Jeg håber denne mail vil finde vej til dig inden det er for sent og jeg takker dig på forhånd.

Store hilsener fra

Carsten - Rasmus far.

En række politikere har, som enkeltpersoner, udtrykt den holdning, at reglerne bør laves om.

Det kan af gode grunde ikke nås før Rasmus skal begraves.

Se også: Rasmus' far: Nu ved jeg, hvornår han skal begraves

Som det fremgår af brevet til Statsministeren, så finder begravelsen sted på lørdag den 28. december klokken 11.

I Nordjylland.