Beboer kvæstet efter overfald på bosted

En ældre beboer på et socialpsykiatrisk bosted er natten til fredag blevet alvorligt kvæstet efter et voldeligt overfald

Det voldsomme overfald skete på bostedet Tangkær i Ørsted på Djursland. (Foto: Region Midtjylland)
Det voldsomme overfald skete på bostedet Tangkær i Ørsted på Djursland. (Foto: Region Midtjylland)

Et voldeligt sammenstød med to beboere på et socialpsykiatrisk bosted på Djursland var natten til fredag tæt på at koste en ældre beboer livet.

I første omgang oplyste Region Midtjylland, at den 72-årige beboer var afgået ved døden, men nu oplyser Østjyllands Politi til Ekstra Bladet, at den ældre mand ikke er død.

- Vi fik i nat kl. 01.15 besked fra politiet om, at han var afgået ved døden. Så nu skal vi lige undersøge, hvad der er op og ned i sagen, så vi kan finde ud af, hvorfor vi fik den oplysning, siger Heinz Jacob, leder af bostedet Tangkær, der er et socialpsykiatrisk bosted for voksne, til Ekstra Bladet.

En 42-årig beboer er anholdt i sagen. Han er sigtet for forsøg på manddrab og fremstilles i grundlovsforhør kl. 13.00 i Randers.

Den 72-årige er fortsat i kritisk tilstand, efter han blev overfaldet med et bordben.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning, og vicepolitikommissær hos Østjyllands Politi, Thomas Hinge, vil derfor ikke kommentere sagen yderligere.

Overfaldet skete efter midnat i offerets lejlighed på bostedet Tangkær i Ørsted.

- Det er en voldsom hændelse mellem to beboere, som både personale og øvrige beboere på stedet er meget påvirkede af, siger Heinz Jacob.

Både offeret og den nu anholdte mand boede på afsnittet for beboere med psykiske lidelser.

- Der er tale om krævende beboere med komplekse psykiske lidelser, og flere af dem har også et stofmisbrug, men jeg ved ikke, om de to implicerede var påvirket af stoffer, siger Heinz Jacob til Ekstra Bladet.

Ifølge lederen af bostedet har der ikke tidligere været kontroverser mellem den 72-årige og 42-årige mand.

Som det er almindelig praksis ved alvorlige hændelser i Psykiatri og Social i Region Midtjylland, er der iværksat en intern undersøgelse af hændelsesforløbet.

- Det præcise forløb skal nu afklares nærmere, men på det nuværende grundlag er det min vurdering, at personalet har fulgt de sikkerhedsmæssige retningslinjer, siger Heinz Jacob og oplyser at der i nat var omkring 5-6 ansatte på arbejde til de 44 beboere.

Bostedet på Djursland hører under Psykiatri og Social i Region Midtjylland og er en del af specialområdet Socialpsykiatri Voksne.

Straks efter overfaldet blev der slået alarm til politiet, der nu varetager den videre efterforskning i sagen.

Som led i bostedets procedurer ved alvorlige hændelser bliver medarbejderne tilbudt psykologhjælp.

Tangkær har også en afdeling for beboere med Huntingsons sygdom. Sygdommen er karakteriseret ved ufrivillige og ukontrollerede bevægelser af arme eller ben.