21-årig gruppevoldtaget to gange juleaften

Indien plages fortsat af voldtægter, og endnu et brutalt tilfælde har rystet landet

Indiske studerende demonstrerer 16. december på årsdagen for brutal voldtægt med dødelig udgang mod 23-årig studerende. Nu har en ny gruppevoldtægtssag rystet landet. (Foto: AP/Saurabh Das)
Indiske studerende demonstrerer 16. december på årsdagen for brutal voldtægt med dødelig udgang mod 23-årig studerende. Nu har en ny gruppevoldtægtssag rystet landet. (Foto: AP/Saurabh Das)

Indien kæmper en tilsyneladende forgæves kamp om at komme landets mange brutale voldtægter til livs.

Det seneste gruopvækkende skete juleaftensdag, da en 21-årig kvinde blev gruppevoldtaget ikke bare én, men to gange af to tilsyneladende uafhængige grupper. Det skriver BBC.

Overfaldene skete, da kvinden var på besøg hos nogle venner i byen Karaikal i Pondicherry i det sydlige Indien. På et tidspunkt gik hendes venner ind i et hus, og mens hun stod alene udenfor blev hun pludselig kidnappet af tre personer.

- En af de tre personer i gruppen voldtog hende, siger den lokale politidirektør, Monika Bharadwaj, til BBC.

Se også: Indien: Fireårig pige dør efter voldtægt

Efter overfaldet lykkedes det kvinden at få kontakt til sine venner, som hjalp hende efter overfaldet. Men hendes kvaler skulle vise sig langt fra at være forbi.

- Da de var på vej tilbage, blev de overfaldet af en anden gruppe, som igen kidnappede ofret og tog hende til et sikkert sted. Der blev hun udsat for seks seksuelle overgreb, siger politidirektøren.

10 anholdte
Politiet har anholdt i alt 10 personer efter de uhyggelige overfald. Alle 10 har ifølge politiet erkendt forbrydelsen, men de er endnu ikke blevet fremstillet for en dommer. Ifølge politiet kendte ofret ikke nogen af gerningsmændene, ligesom der ikke er noget der tyder på, at de to grupper af gerningsmænd havde noget med hinanden at gøre.

Foruden de 10 anholdte personer er to betjente blevet suspenderet for ikke at reagere på kvindens anmeldelse.

Den 21-årige kvinde blev efter de brutale overfald bragt til hospitalet, hvor hendes tilstand efter sigende er stabil.

Voldtægterne af den 21-årige kvinde kommer som sidste eksempel i en nærmest endeløs række af brutale voldtægter i Indien.

De mange voldtægter fik især international opmærksomhed, efter at en 23-årig kvindelig studerende sidste år døde efter en voldsom gruppevoldtægt i en bus i New Delhi. Alle fire gerningsmænd blev dømt til døden for overfaldet, men mange frygter, at dommen ikke får tilstrækkelig afskrækkende effekt.

Se også: Gruppevoldtægtsmænd får dødsstraf

De mange voldtægter har medført massive protester over alt i Indien, hvor det også er et stort problem, at politiet ofte ikke tager voldtægterne alvorligt. Hele landets kvindesyn er også ofte blevet kritiseret, idet mange mænd ikke viser tegn på anger, når de har forvoldt skade på kvinder.

Se også: Ny rapport: Voldtægt er hverdagskost i dele af Asien