Kinesisk politi skød og dræbte otte

Politiet fastholder, at de slog terrorangreb tilbage i den uroprægede Xinjiang-region her til morgen

Kinesisk politi skød og dræbte otte mennesker i Xinjiang-regionen tidligt i morges lokal tid. Politiet oplyser, at de stoppede et terrorangtreb.

Myndighederne oplyser, at skyderiet fandt sted klokken 6.30 i byen Yarkand, som ligger ved Kashgar i den sydlige del af den autonome region.

- Ni personer angreb en politistation. De var bevæbnede med knive og kastede med sprængladninger, ligesom de tændte ild til politibiler, oplyser myndighederne.

I en pressemeddelelse står der, at 'politiet gik beslutsomt til værks. Skød og dræbte otte, mens en blev anholdt'.

En betydelig del af indbyggerne i regionen er muslimer og cirka halvdelen af dem tilhører befolkningsgruppen uigurene.

Tidligere i denne måned skød og dræbte politiet 14 mennesker under optøjer ved Kashgar. Optøjer der også kostede to betjente livet.

Mindst ni civile og to politifolk blev dræbt i november, da en gruppe mænd bevæbnet med økser og knive angreb en politistation.

De kinesiske myndigheder hævder, at det er militante islamister, der står bag urolighederne, mens menneskerettighedsorganisationer anklager politiet for at gå meget hårdhændet til værks.

Xinjian har økonomisk betydning, da der er betydelige naturresourcer, og strategisk betydning, da den ligger tæt på grænsen til centralasien, Indien og Pakistan.