Stak betjent ned: Anholdt for nyt røveri

Politiet kræver syv unge varetægtsfængslet efter et brutalt røveri mod DagliBrugsen i Valby. Blandt de anholdte er 19-årig, der stak politibetjent ned efter et bankrøveri

For godt to år siden blev en dengang 16-årig anholdt efter at han havde stukket en civil betjent ned efter et røveri. Nu er han sigtet for et røveri mod DagliBrugsen i går. (Foto: 112vestegnen.dk)
For godt to år siden blev en dengang 16-årig anholdt efter at han havde stukket en civil betjent ned efter et røveri. Nu er han sigtet for et røveri mod DagliBrugsen i går. (Foto: 112vestegnen.dk)

Syv unge i 17-19 års alderen fremstilles i dag i Københavns dommervagt med krav om varetægtsfængsling efter det brutale røveri mod DagliBrugsen i Valby i aftes. Blandt de anholdte er en 19-årig, som efter et røveriforsøg mod en kontantløs Nordea i september 2011 stak en civil politibetjent ned med to knivstik under flugten.

Personalet i DagliBrugsen på Frugthaven 16 i Valby blev kort før klokken 20.55 søndag truet med skydevåben og gennet ud i baglokalet, før to røvere flygtede med kontanter og cigaretter.

En del af udbyttet blev efterladt i en have, hvor politiets hunde fandt tasken. Betjente lagde sig på lur og anholdt tre unge, der kom for at lede efter tasken.

Efterforskningen førte lidt senere til, at endnu fire unge blev anholdt. De ventede tilsyneladende i nærheden på de tre andre, og politiet mener, at alle syv spiller en rolle i røveriet. Alle anholdte er af anden etnisk oprindelse.

Se også: Stak betjent ned efter røveri

Politiet vil af hensyn til efterforskningen ikkke oplyse, hvad der er fundet i forbindelse med anholdelserne af de syv eller ransagninger. - Vi har stadig meget, der skal efterforskes og begærer de syv varetægtsfængslet, så vi kan få tid til det, oplyser vagtlederen på Station City.

Kaldte bankdame for luder
Den 19-årige anholdte fik i februar 2012 et år og ni måneders fængsel ved Retten på Frederiksberg for et blodigt røveriforsøg mod Nordea på Frederikssundsvej 300 i Brønshøj den 21. september 2011 kl. 15.35. Her truede han den kvindelige bankekspedient med en butterflykniv og kaldte hende for 'luder', mens en 17-årig kammerat holdt vagt udenfor banken.

Se også: Dreng der sårer politimand fængslet

Men banken havde ingen kontanter i kassen, så de to røvere måtte flygte uden udbytte. Flere kunder satte efter den dengang 16-årige, da han løb fra banken, og en betjent, der havde fri, kom tilfældigt forbi. Han forsøgte at anholde den dengang 16-årige i en baggård på Toften, hvor drengen flere gange stak ud efter betjenten med kniven.

Fik to knivstik
Han blev ramt af to stik, et knivstik i maven og et snitsår på ryggen, men var ikke i livsfare. Derfor blev den 16-årige heller ikke dømt for drabsforsøg, men 'kun' grov vold og røveriforsøg mod banken. Den 16-årige var foruden kniven bevæbnet med et bælte med knojern.

Hans 16-årige kammerat, der holdt vagt ved banken, slap ved dommen med et år og tre måneders betinget fængsel.

Begge tilstod. De forklarede dengang, at de blev presset til at begå røveriet af nogle personer fra Tingbjerg.

Se også: Syv personer anholdt i røverisag: Politiet lå på lurSe også: Drama i Brugsen: Røvere truede med skydevåben

1 af 3 DagliBrugsen i Valby blev plyndret i aftes af to røvere, men fem andre deltog, mener politiet. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 3 Politiet lå på lur ved en taske med udbytte, som var smidt i en have. Det gav resultat, da tre unge kom for at hente tasken. (Foto. Kenneth Meyer)
3 af 3 For godt to år siden blev en dengang 16-årig anholdt efter at han havde stukket en civil betjent ned efter et røveri. Nu er han sigtet for et røveri mod DagliBrugsen i går. (Foto: 112vestegnen.dk)