Lufthavn og mediehus i DR Congo udsat for angreb

Skudvekslinger giver genlyd i Den Demokratiske Republik Congos hovedstad Kinshasa, hvor situationen er uklar

Voldsomme skudvekslinger er udbrudt ved den internationale lufthavn i nærheden af Den Demokratiske Republik Congos hovedstad Kinshasa, oplyser en toldembedsmand til nyhedsbureauet Reuters

Det skete få minutter efter, at øjenvidner meddelte, at bevæbnede personer angreb hovedkvarteret for det statslige radio- og tv.

- Skyderiet er begyndt her. Der lyder skud alle vegne fra. Vi gemmer os alle sammen, siger tolderen til Reuters.

Journalister fra det congolesiske stats-tv, RTNC, er blevet taget som gidsler i Kinshasa mandag af bevæbnede unge, oplyser politiet.

Se også: Lufthavn og mediehus i DR Congo udsat for angreb

- De er bevæbnet med macheter og skydevåben. De har taget journalister som gidsler. En aktion er ved at blive forberedt for at frigøre dem, siger polititalsmand oberst Mwana Mputu til nyhedsbureauet AFP.

Inden tv-stationens udsendelser blev afbrudt, optrådte to unge studieværter på skærmen. De så ud til at være skræmte, men rolige, mens en ung mand stod bag dem og tilsyneladende truede dem.

Beboere oplyste, at de hørte skud, der kom fra RTNC-bygningen.

- Der er panik i byen, og folk spørger hinanden, hvad der foregår, siger en lokal beboer til AFP. Han tilføjer, at han har set politi og militærfolk omkring RTNC-bygningen og den nærliggende congolesiske parlamentsbygning.