Politiet tilkaldt, da par tømte buffeten

Først spiste de sig mætte, så begyndte et par gæster at fylde mad fra buffeten i poser

Spis dig mæt og fyld resten i poser. Så opfattede et par i Holbæk buffet-tilbuddet. (Foto: Ekstra Bladet)
Spis dig mæt og fyld resten i poser. Så opfattede et par i Holbæk buffet-tilbuddet. (Foto: Ekstra Bladet)

Spis alt hvad du kan fra buffeten for 118 kroner.

Det populære tilbud tog et par gæster på den kinesiske restaurant Beijing i Smedelundgade i Holbæk lidt for bogstaveligt, da de efter at have spist sig mætte i restauranten, begyndte at fylde en masse mad fra buffeten i poser, som de ville tage med hjem.

Det ældre par havde jo betalt for mad ad libitum var deres holdning åbenbart...

Men restauranten forlangte nu ekstra betaling, og da gæsterne ikke ville betale for maden i poserne, blev Midt- og Vestsjællands politi tilkaldt kl. 17.35 søndag.

- Det de havde taget i buffeten lå ud over det, man må forvente kan indgå i ordet buffet, og det de havde betalt for, siger kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard, til Ekstra Bladet.

Politiet fik dog sammen med restaurantens personale forklaret betydningen af ordet over for parret, og de sultne restaurantgæster gik derfor med til at betale for to personer ekstra, og politiet foretog sig ikke mere i sagen.

- Restauranten havde heller ikke nogen interesse i, at vi skulle sigte parret, for de var nok mere interesseret i at få de penge, de følte sig snydt for, siger Martin Bjerregaard.

- Det fremgår ikke af vores rapport, hvor det ældre ægtepar havde poserne fra, men det ser ud til, at de har haft dem med hjemmefra. Det er nok at udvide begrebet 'doggy bag' lidt, siger Martin Bjerregaard.

Se også: Adam Price om skraldere: Ikke holdbart i længden

Han fortæller, at det er forholdsvis sjældent, at politiet oplever, at restaurantgæster på den måde forsøger at tømme buffeten. Til gengæld er de ofte ude for, at gæster forsøger at slippe for at betale på anden vis.

- Det er ofte de klassiske betalingsspørgsmål, hvor folk enten ikke vil betale, fordi de eksempelvis synes at bøffen ikke var god nok, eller også hvor de ikke har nogen penge, fordi de har i sinde at snyde som udgangspunkt, siger han.

Har du oplevet som restaurentejer, at folk forsøger at snyde sig til lidt ekstra fra buffeten eller lignende? Så vil vi gerne høre fra dig. Kontakt os på mail til 1224@eb.dk eller på sms/mms til tlf. 1224 (alm. takst)