Strid om rockerhus fortsætter

Politikere lover rockere ude til nytår, men sagen kan trække ud i årevis, siger rockernes advokat

Huset på Tudskærvej er uønsket af naboerne.(Foto: Kenneth Meyer)
Huset på Tudskærvej er uønsket af naboerne.(Foto: Kenneth Meyer)

Tomme trusler.

Sådan vurderer advokat Michael Juul Eriksen to lokalpolitikeres nyeste udmelding omkring et omstridt hus i Vanløse, København.

Se også: Kommune sender påbud til rockere i villa

- Når klokkerne slår tolv nytårsaften skal rockerne i Vanløse være ude af deres rockerborg på Tudskærsvej. Det har været en lang og sej kamp, men heldigvis har arbejdet båret frugt, skriver Jakob Næsager (C) og Jakob Hougaard (S) i en pressemeddelelse, der fortsætter:

- Juraen er nu klar: Ved udgangen af december skal rockerne være ude.

Se også: Advokat til modangreb i sag om omstridt rockerhus og Se også: Advokat: Københavns Kommune er inhabil i rockersag

- Rockerne kan godt begynde at samle flyttekasser og tømme deres rockerborg. De har alt for længe fået lov at tyranisere deres naboer i et villakvarter i Vanløse. Det er snart slut, og nu er det ikke længere rockerne, der sætter dagsordenen i Vanløse, lyder det fra politikerduoen på Rådhuset.

Ingen flyttekasser
Men rockernes advokat, Michael Juul Eriksen, vurderer sagen ganske anderledes. Og foreløbigt ser Bandidos-rockerne ingen grund til at pakke sammen og forlade bygningen.

Se også: Hærværksplaget nabo til Bandidos: Min 11-årige søn har ondt i maven og Se også: Bandidos-nabo har igen fået smadret sine vinduer

- Vi har for nylig indklaget sagen til Natur- og Miljøklagenævnet. Så skal de tage stilling til, om sagen kan få opsættende virkning. Dermed er sagen formelt ude af lokalpolitikernes hænder, siger advokaten.

- Og vi regner med at få opsættende virkning ved klagenævnet. Hvis ikke, ja, så går videre til domstolene, tilføjer han.

Se også: Politikere: Bandidos' boligsag kommer ikke til at vare i årevis og Se også: Advokat: Sag om rockervilla kan vare flere år

Michael Juul Eriksen vurderer, at der kan gå år, før der er endelig afklaring på sagen om det omtstridte rockerhus på Tudskærvej.

jeg undrer mig over det konstante behov politikerne har for at sende pressemeddelelser ud i sagen, frem for at lade den køre sin gang i det regi den hører hjemme.

Truer med politiet
- Hvis rockerne ikke efterkommer forbuddet og flytter frivilligt, vil Københavns Politi skulle håndhæve forbuddet og hjælpe rockerne ud af huset.

Sådan lyder det fra politikerduoen.

Efter fokus blev rettet mod huset på Rudskærvej, nedsatte Københavns Kommune en arbejdsgruppe, der også inkluderede politiet.

Se også: Rockere afslører: Derfor har vi klubhus i et boligkvarter

Her fandt man frem til en servitut fra 1918, der siger, at huset kun må bruges til beboelse. Siden fastslog myndighederne, at der er klubhus-aktiviteter i ejendommen, hvilket er et brud på servitutten.

Men, Michael Juul Eriksen tror dog ikke, at politiet rykker ud, før sagen er endeligt afgjort.