Britisk ismand holdt slave - afsløret af voldsvideo

En overvågningsvideo afslører vold og slaveri i England

Disse billeder fra et overvågningskamera var et afgørende bevis i retssagen mod ismanden Dave Rooke. (Foto: AP)
Disse billeder fra et overvågningskamera var et afgørende bevis i retssagen mod ismanden Dave Rooke. (Foto: AP)

En britisk ismand og hans kone holdt en evnesvag mand som slave i ni uger, mens de udsatte ham for vold, trusler og tvang ham til at spise affald fra skraldespanden.

Dave og Donna Rooke fra Sheffields i England mishandlede forsvarsløse Craig Kinsella med en række brutale angreb med knytnæver, støvlespark og slag med et brækjern.

Kinsella fungerede ifølge de britiske myndigheder som ægteparrets slave, og han måtte fra tidlig morgen til midnat arbejde med at gøre rent i hus og have og rengøre familien isvogn.

Belønningen var tørre tæsk, trusler og et usselt hjørne i familiens garage, hvor han sov på et gammelt tæppe. Maden måtte han selv finde i en affaldsspand, siger anklageren i retten.

- Kinsella forklarede politiet, at han havde boet i garagen og sov på et tæppe og brugte et gammel gardin som dyne, sagde anklager David Brooke ifølge BBC News i retten.

- Han modtog hverken betaling eller regelmæssig mad og var nødt til at finde føde i en skraldespand. Han var tydeligvis underernæret, siger anklageren og tilføjer.

- Han blev, hvad vi vil betegne, en slave, der arbejde fra 7.30 om morgenen til klokken 23 eller midnat.

Blandt beviserne mod familien er billeder fra en overvågningsvideo, hvor den hjerteløse ismand mishandlede Craig Kinsella med slag og spark.

Kinsella blev reddet, da en nabo tilkaldte politiet, som fandt den underernærede mand med blå mærker og en brækket arm.

Dommer Peter Kelson idømte onsdag Dave Rooke, 44, en straf på seks og et halvt års fængsel for mishandlingen af den 34-årige mand.

Rookes kone og søn modtog kortere straffe for deres meddelagtighed, skriver BBC News.Dave Rooke, 44, er idømt en straf på seks og et halvt års fængsel. (Foto: AP)
Dave Rooke, 44, er idømt en straf på seks og et halvt års fængsel. (Foto: AP)


1 af 2 Dave Rooke, 44, er idømt en straf på seks og et halvt års fængsel. (Foto: AP)
2 af 2 Disse billeder fra et overvågningskamera var et afgørende bevis i retssagen mod ismanden Dave Rooke. (Foto: AP)