Faktarøvere menes fanget i Viborg

To mænd, den ene en undvegen fange, kræves varetægtsfængslet. De blev anholdt sammen med en anden flugtfange

Politiet vil have varetægtsfængslet to mænd for et knivrøveri mandag i et Fakta-supermarked på Gravene i Viborg.

Den ene er en 22-årig fange, der er flygtet fra afsoning af en tidligere straf, oplyser vicepolitikommissær Henrik Grove, lokalpolitiet i Viborg.

Røveriet i Fakta foregik mandag morgen, da en mand maskeret med en hvid Gay Fawkes-maske med mustache og fipskæg kom ind i supermarkedet og truede personalet med en kniv.

Han fik under trusler en ekspedient til at udlevere penge fra kassen. Det er ikke endeligt opgjort, hvor meget det lykkedes manden at slippe af sted med, men det er formentlig et beløb i størrelsesordnen 5000 kroner, siger Henrik Grove.

Da en kunde i forretningen kastede sig over røveren og forsøgte at fravriste ham kniven, kom en medgerningsmand, der hidtil havde stået i vindfanget, ind i butikken og gav manden et slag i hovedet.

Derpå forsvandt begge røverne fra supermarkedet, og politiet har ledt efter dem siden.

Onsdag ved middagstid anholdt politiet så tre mænd, der kom kørende i en bil uden for Viborg i retning mod Randers.

To af mændene i bilen mistænkes for Faktarøveriet i Viborg. Ud over den undvegne fange drejer det sig om en 29-årig mand.

De fremstilles begge i grundlovsforhør i Retten i Viborg torsdag formiddag, hvor politiet kræver dem varetægtsfængslet.

- Vi har fundet ting i bilen, der bestyrker mistanken om, at det er røverne, vi har fat i, siger Henrik Grove.

Den tredje mand i bilen har ifølge politiet ikke noget med røveriet at gøre. Han er 21 år og også undveget fra afsoningen af en straf. Ham har politiet ført tilbage til fængslet til fortsat afsoning.