Derfor står han frem: Håber, Henriks familie kan komme videre

Beslutningen om at stå frem i Ekstra Bladet og afsløre bagmanden til bombedrabet er ikke taget fra den ene dag til den anden

Efter godt 20 år som erklæret nationalist og racist er Kim Fredriksson i dag ude af det nordiske nazistmiljø.

Han beskriver selv sin exit som en længere proces, der for alvor begyndte i 2010. Men det er først inden for de seneste 12 måneder, at han for alvor har skiftet det yderste højre ud med et politisk ståsted som erklæret antiracist. I dag er han familiefar, skriver artikler til antifascistiske tidsskrifter og er aktiv på Twitter under et opdigtet navn, hvor han beretter om sine erfaringer, herunder som afhopper.

(Foto: Tariq Mikkel Khan) 112 Angrende nynazist: Sandheden om bombedrabet i Søllerødgade

Beslutningen om at stå frem i Ekstra Bladet og afsløre sin viden om attentatet i Søllerødgade er ikke noget, Fredriksson har truffet fra den ene dag til den anden. Det har været en lang proces, hvor sagen har rumsteret i baghovedet.

- Da jeg ikke længere var aktiv nationalist, begyndte jeg at se tingene i en sammenhæng. Derfor besluttede jeg at kontakte danske journalister for at få min viden frem. Forhåbentlig giver det familien (til afdøde Henrik Christensen, red.) mulighed for at gå videre med sagen.

Læs Ekstra Bladet i morgen, og få hele hemmeligheden om bombedrabet i Søllerødgade!

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere